arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-mirna-boomaerts

Het gezicht van: Mirna Boomaerts

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mirna Boomaerts.

Mirna Boomaerts is 42 jaar en owner/founder van Silk Heaven.

42 jaar, merk je dat je ouder wordt?

“Ik word nog veel jonger geschat dan dat ik ben. Dat is altijd al zo geweest en gelukkig is dat nu nog steeds het geval. Behalve een paar fijne lijntjes rond mijn ogen, heb ik weinig rimpels. Ik moet toegeven dat ik het er waarschijnlijk wel moeilijk mee ga krijgen als ze wel komen, want ik zie op tegen de veroudering. Ik hoop er maar gewoon op dat ik ze tegen die tijd leer te accepteren.”

“Ik wil eigenlijk wel iets aan mijn fronsrimpel laten doen. Ik heb het geprobeerd met hyaluronzuur, en dat helpt wel, maar dat vergeet ik dan weer. Ik sluit botox niet uit, maar heb bijvoorbeeld nog geen concrete plannen. Het is nog zo nieuw voor me en ik vind het ook echt een grote stap. Ik ben me er steeds meer in aan het verdiepen, maar het heeft geen prioriteit. Als ik me er heel erg aan ga ergeren en ik heb tijd over, misschien dat ik het dan wel laat doen.”

mirna-boomaerts-1

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

“Mijn huidverzorgingsritueel is meer dan alleen het aanbrengen van een crème. Ik zie het echt als een moment voor mezelf. Het gaat niet alleen om de handeling, maar ik sta echt even stil bij de producten die ik gebruik. Natuurlijk kijk ik ook of hij iets doet voor mijn huid, maar ik probeer ook een moment van rust te creëren en te genieten van de geur en het aanbrengen van de crème op mijn gezicht. Het voelt echt als ontspanning en ik vind het heerlijk om er even ongestoord mee bezig te zijn. En het is ook gewoon leuk om alle producten uit te proberen”.

“’s Ochtends reinig ik mijn gezicht alleen met water. Ik weet dat het niet helemaal volgens de regels is en dat ik eigenlijk ook een lotion moet gebruiken, maar dit is lekker simpel. Overdag gebruik ik de Anti-Age Day Cream van Zarqa en in de zomer ook nog de UltraSun. Daar wordt je gezicht wel een beetje wit van, maar dat compenseer ik gewoon met een bronzer poeder.”

“Ik twijfel soms over het gebruik van een oogcrème, maar de huid onder mijn ogen is soms droog, en dan heb ik meer last van rimpels. Ook als ik moe ben, zie je meer lijntjes. Ik gebruik nu ook de Sensitive Eye Cream van Zarqa en ik heb wel het gevoel dat het helpt. Mijn rimpels worden minder, dus ik vind het uiteindelijk wel de moeite waard.”

mirna-boomaerts-3

“’s Avonds gebruik ik wel een lotion om mijn gezicht schoon te maken en daarna gebruik ik vaak Vitaforce, dat is een crème op basis van paardenmelk. Hij is niet echt anti-aging, maar bevat bijvoorbeeld wel vitamine E. Hij is 100% natuurlijk, zonder conserveringsmiddelen en voelt gewoon heel lekker. Ik wissel hem trouwens wel af met de Skin Therapy Oil en de nachtcrème van Zarqa.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Tja, als ik al een zonde heb, dan heeft dat te maken met mijn voeding. Ik eet echt te weinig groente en fruit en heb een zwak voor friet met mayonaise. Er zijn periodes dat ik heel streng ben, maar als ik laat heb gewerkt en geen boodschappen in huis heb, dan beland ik toch minimaal één keer per week bij de snackbar. Ik weet dat het slecht is, en ik het niet moet doen, maar het is zo lekker.”

“En te weinig water drinken. Dat merk ik ook gelijk aan mijn huid. Hij wordt makkelijk droog, maar ik vind koud water gewoon niet lekker. Ik doe wel mijn best hoor en probeer bijvoorbeeld wel warm of lauwwarm water te drinken.”

Wat is jouw beautytip?

“Zonder twijfel mijn zijden kussensloop. Hij is niet alleen heel zacht, maar ook gewoon goed voor je huid en haar. Het voelt elke avond weer alsof ik mag knuffelen met mijn eigen hoofdkussen. En breekt niet meer af, eerst kwam het niet verder dan schouderlengte, maar dat is nu wel gelukt.” 

“Ik neem mijn zijden kussensloop echt overal mee naartoe en ga niet meer van huis of logeren zonder dat ik hem meeneem. Ik ben een enorme prinses op de erwt en kan echt niet meer op katoen slapen. Dat schuurt en voelt zo hard aan mijn huid. Ik ben voor altijd veroordeeld tot mijn zijden kussensloop en kan nooit meer terug. Maar waarom zou ik ook? Het is zo lekker…” 

mirna-boomaerts-12

“Sowieso denk ik dat voldoende slaap enorm belangrijk is om je goed te voelen. En uiteindelijk zie je dat natuurlijk ook terug in je huid. Niet alleen qua wallen, maar vermoeidheid siert je niet.”

“Hetzelfde geldt voor stress. Het is volgens mij belangrijk om voor een rustmoment te zorgen op de dag. In plaats van van de ene vergadering in de andere te rennen even tussendoor pauze nemen. Zelfs als je niet rookt: neem een rookpauze en ga even buiten staan.  Of ga tijdens de lunch even wandelen in plaats van in een drukke kantine je boterham op te eten. Ik denk dat als je gedurende de dag je stress enigszins kan verminderen dat dit goed is voor je geest en je gezondheid. En indirect ook voor je huid.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik denk toch wel een 8. Ik denk dat ik wel blij mag zijn, als ik kijk naar mijn leeftijd en de hoeveelheid rimpels.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram