arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mirjam-westers-3

Het gezicht van: Mirjam Westers

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mirjam Westers.

Mirjam Westers is 43 jaar en eigenaresse van Badhotel Bruin en Oversea op Vlieland.

Merk je dat je ouder wordt?

“Helaas wel. Ik ben heel lang 10 jaar jonger geschat, maar nu zegt iedereen ineens ‘u’ tegen me. Ik ben dus officieel oud. Ik merk het ook aan alles: mijn huid is droger en ik zie het ook echt aan mijn gezicht als ik ’s ochtends wakker word. Vroeger kon ik mijn bed uitspringen en dan was het goed. Nu heb ik zeker een uur tot twee uur nodig om bij te trekken.”

“Ik vind het echt niet leuk om ouder te worden. Natuurlijk word je wijzer en ga je makkelijker met dingen om, maar verder zie ik geen voordelen. Je hoort vaak dat je je minder zorgen maakt om je uiterlijk als je ouder wordt, maar dat heb ik niet hoor. Als ik ’s ochtends in de spiegel kijk, denk ik vaak: ‘Hoe ga ik hier in vredesnaam vandaag weer wat van maken?!’ Ik vond mezelf er echt beter uitzien toen ik nog dertig was.”

mirjam-westers-2

“Mijn haar voelt trouwens ook anders. Ik heb van nature vrij dik haar, maar nu het grijs wordt, merk ik dat de structuur verandert. Ik krijg het ook moeilijker in model en de kleur pakt minder snel.”

“Ik durf alleen nog niet aan de botox of fillers. Zou het wel graag willen, maar ben bang dat er iets misgaat. Je zal net zien dat ik degene ben bij wie het fout gaat.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik begin de dag onder de douche en maak mijn huid uitgebreid schoon met de cleanser en tonic van La Mer. Daar gebruik ik nog het regenerating serum en de moisturizing cream, ook van La Mer. En als ik echt een droge huid heb, dan ook nog een moisturizing lotion.”

“Ik gebruik al meer dan 10 jaar de producten van La Mer. Natuurlijk, het is een duur merk en als je het allemaal bij elkaar optelt, heb ik dus waarschijnlijk al een heel groot huis op mijn lichaam gesmeerd. Ik durf er alleen echt niet meer mee te stoppen. Het zit tussen mijn oren hoor. Ik weet namelijk ook niet hoe ik eruit zou zien als ik al die producten niet gebruikt zou hebben.”

mirjam-westers-1

“’s Avonds gebruik ik ook de producten van La Mer. Natuurlijk niet het serum, maar wel de moisturizing cream. En één keer per week gebruik ik Dr. Dennis Gross Alpha Beta Glow Pads. Ik heb die ooit als tip gekregen van Tom Sebastian en ik vind ze echt goddelijk.”

“Voor mijn lichaam gebruik ik ook La Mer, maar voor de geur Chloé Signature. Ik moet echt elke dag smeren, want als ik dat niet doe dan heb ik echt een hele droge, trekkerige huid.”

“O ja, over La Prairie ben ik ook echt enthousiast. Net zo duur, maar als ik er moe uitzie en ik dan de Anti-âge Déstressante gebruik, vind ik dat ik er gelijk beter uitzie. Ook als ik weet dat ik de volgende dag vroeg mijn bed uit moet, dan smeer ik de avond daarvoor ook vaak een dikke laag op mijn gezicht.”

mirjam-westers-2

Wat is jouw beautytip?

“Heel veel water drinken en groene thee. Ik doe eigenlijk alles goed: ik drink geen alcohol, rook niet, ga niet in de zon. Maar ik heb dan wel echt één zonde, ik ben een enorme suikerfreak. Ik ben echt verslaafd aan chocolade en eet bijna een reep per dag. Mijn voorkeur is de pure chocoladereep van Verkade, maar ik ben ook verslaafd aan Milka. Omdat ik de rest wel zo goed doe, vind ik van mezelf dat ik dit dus wel mag.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Twee jaar geleden gaf ik mijn huid nog een 10, maar het is echt allemaal droger geworden en er ontstaan ook lijntjes boven mijn lippen. Dat vind ik echt verschrikkelijk. Daarom geef ik mezelf nu een 8.”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram