arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
miriam-hensgens-3

Het gezicht van: Miriam Hensgens

Het gezicht van: Miriam Hensgens

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Miriam Hensgens.

Miriam Hensgens is 53 jaar en heeft meer dan elf jaar gewerkt in het onderwijs. Sinds de geboorte van haar twee kinderen is ze huisvrouw.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ik merk zeker dat ik ouder word. Niet zozeer aan mijn huid, maar meer aan het feit dat ik sneller moe ben en dat ik ’s avonds toch eerder naar bed ga. Ondanks dat ik nog niet zo veel rimpels heb, heb ik toch al wel twee keer botox gebruikt. De laatste keer was een half jaar geleden. Ik voel me wel schuldig, want mijn man weet van niks. Hij houdt er ook helemaal niet van…”

“Ik heb mijn hele leven al fanatiek gesport. Toen de kinderen nog klein waren, zorgde ik ervoor dat er elke avond een oppas was, zodat ik kon sporten. Nog steeds sport ik zeven dag per week: ik ga drie keer per week naar sportschool, op maandag heb ik yoga en daarnaast maak ik nog minimaal twee keer per week een flinke wandeling van anderhalf uur.”

“Ik heb nu ook de tijd om zo veel te sporten. En op deze manier creëer ik voor mezelf een dagelijks ritme en dwing ik mezelf om op tijd op te staan.”

miriam-hensgens-5

Heb je een bepaald huidverzorgingsritueel?

“Ik gebruik de producten van Pascaud en reinig mijn huid ’s ochtends en ’s avonds. Overdag gebruik ik een dagcrème met zonbescherming. En ik gebruik trouwens ook een oogcrème. ’s Avonds wil ik altijd een rijkere crème, iets verzorgender dan overdag. Dt geldt ook voor mijn oogcrème. Dat is ook een andere dan overdag. Wel allemaal van Pascaud.”

“Mijn huid heeft echt een voorgeschiedenis. In de puberteit was het echt een ramp en had ik last van flinke acne. Ik schaamde me echt diep en uit onderzoeken bleek dat ik te veel mannelijke hormonen had. Via de dermatoloog heb ik dan ook mijn hele jeugd vitaminetabletten en hormonen geslikt. En natuurlijk ook de bekende Diane-pil.”

miriam-hensgens-2

“Na mijn zwangerschap kwam mijn huid meer in balans, alleen kreeg ik er wel een extreem zwangerschapsmasker voor terug. Ik heb drie Aziatische peelings moeten ondergaan om het weg te krijgen. Maar dit is de huid die ik op dit moment over heb gehouden. Daar ben ik heel blij mee. In tegenstelling tot vroeger hoef ik nu bijna geen make-up meer te dragen.”

Heb je beautytip?

“Ik gebruik al 2,5 jaar de 3-lite, dat is lichttherapie voor het gezicht. Is ook van pascaud. Het is een apparaat voor thuis, wat je met de hand moet doen. Je zet het op je gezicht en dan na drie minuten stopt hij, en dan moet je door naar de volgende zone. Ik doe het minimaal drie keer per week en elke keer moet ik me ertoe zetten. Maar het helpt… Er zijn drie verschillende soorten licht. Eentje voor rimpels, eentje voor de behandeling van pigmentverschuivingen en ook eentje voor acne. Die heb ik aan mijn zoon gegeven.  Je ziet echt resultaat.”

Welk cijfer geef je aan je jezelf?

“Nu ben ik eindelijk trots op mijn huid. Een rimpeltje meer of meer minder maakt me niet uit. Ik vind het belangrijker dat je karakter in je gezicht houdt. Dat je ogen sprankelen. Ik zou nog wil iets aan mijn grove poriën willen doen. In vergelijking met vroeger ben ik echt tevreden en geef ik mezelf een 8.” 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram