arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-marlous-volkers-3

Het gezicht van: Marlous Volkers

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marlous Volkers.

Marlous is 34 jaar oud en werkt als marketing- en franchisemanager van Soap Treatment Store.

Merk je dat je ouder wordt?

(met een diepe zucht): “Ja… Weet je wat het stomme is? Ik heb altijd heel hard geroepen: Ik ga nóóit aan de botox, maar door mijn werk zie ik hoe onwijs mooi het kan worden. Nu ik merk dat mijn mondhoeken iets gaan zakken en mijn fronsrimpel niet meer weggaat, moet ik bekennen dat ik inmiddels zo ver ben dat ik botox wil. Maar ik heb vriend en ouders die het allemaal niet zo leuk vinden, dus ik ga het ze gewoon niet vertellen.”

“Ondanks dat ik er veel aan doe, ben ik niet gezegend met een mooie huid. Ik heb een hele dunne en gevoelige huid. Ik heb mijn huid altijd al goed verzorgd en kocht als 14-jarig meisje in de Douglas al Shiseido-crèmes. Als ik dat niet had gedaan, denk ik dat mijn huid er misschien nu anders uit zou zien. Het heeft namelijk wel effect gehad; al die jaren goed reinigen en de juiste crèmes gebruiken.”

“Mijn huid is heel gevoelig en ik reageer bijvoorbeeld ook snel op de zon. Daarom gebruik ik nu dagelijks factor 50 en ik smeer mijn dochtertje er ook altijd mee in. Met als gevolg dat ze altijd wit is, maar ik weet nu hoe slecht zonbeschadiging is voor je huid. Ik ben er echt heel bewust mee bezig.”

het-gezicht-van-marlous-volkers-4

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Die is best lang en uitgebreid. Ik ga echt nooit met make-up slapen, in welke staat ik ook verkeer. Ik haal altijd eerst mijn make-up eraf en daarna reinig ik mijn gezicht. Dat is ook gelijk mijn beautytip. Haal nooit in één keer alles eraf, maar verwijder eerst je make-up en reinig daarna pas je gezicht. Anders vermeng je de make-up met je huid.” 

“Daarnaast scrub ik mijn gezicht ongeveer drie keer per week. Maskers hou ik meestal een hele nacht op. Het is een beetje old school om uitgebreid met een masker in bad te gaan liggen. En natuurlijk gebruik ik ook gewoon dag- en nachtverzorging.”

het-gezicht-van-marlous-volkers-2

“Ik zweer echt bij mijn Tweezerman-pincet. Ik hem hem al jaren. Die pincet was het geheim van de celebrities en als klein meisje ging ik speciaal met de trein naar Amsterdam om die pincet te kopen.  Dat was natuurlijk al een voorbode dat ik in dit vak moest gaan werken. En ik ben verslaafd aan nagellak. Ik ga ook echt niet zeggen hoeveel potjes ik thuis heb.”

het-gezicht-van-marlous-volkers-1

Wat is jouw beautytip?

“Pas je huidverzorging regelmatig aan de conditie van je huid aan. Voorkom dat je jaar in, jaar uit dezelfde crème gebruikt. Je huid verandert, het klimaat verandert en met al deze factoren moet je rekening houden. En de ene keer heb je meer last van pukkels en dan moet je daar ook weer een apart product voor gebruiken. Koester je huid en besteed aandacht aan de details.”

“En natuurlijk de standaardtip: reinig je gezicht goed. Water alleen is niet goed genoeg. Je hebt speciale producten nodig om je gezicht echt goed schoon te kunnen maken. En vergeet niet om het te laten inwerken. Je moet een facewash minimaal 30 seconden de tijd geven om het vuil te kunnen opnemen.”

Welk cijfer geef je aan jouw huid?

“Ik ben natuurlijk heel kritisch en voor mij kan alles beter. Ik denk een 7, misschien een 7,5.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram