arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het-gezicht-van-marjolijn-vriesendorp-8

Het gezicht van: Marjolijn Vriesendorp

Het gezicht van: Marjolijn Vriesendorp

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marjolijn Vriesendorp.

Marjolijn is 65 jaar en heeft haar eigen interieurwinkel Vriesendorp Decorateurs in Voorburg.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ik merk wel dat ik ouder word. Je bent sneller moe, maar de vermoeidheid is ook anders. Vroeger was ik natuurlijk ook weleens moe, maar het is toch anders… En je lichaam verandert bijvoorbeeld ook na de overgang. Daar kun je gewoon niks tegen doen. Ik had vroeger echt een wespentaille en die is nu weg…”

“Ik heb gelukkig altijd wel redelijk gezond geleefd. Ik heb bijvoorbeeld nooit echt gerookt. Ik was wel een gelegenheidsroker. Op een feestje rookte ik dan wel een aantal sigaretten, maar dat was in die tijd mode. Als ik eerlijk ben had ik er nooit echt behoefte aan. Roken hoorde er in mijn tijd echt bij, dat deed je in die tijd gewoon.”

“Ik hou trouwens wel van een glas wijn. Ik drink wel elke dag wel een glaasje. Of twee… Maar dat schijnt toch juist goed te zijn voor je huid?”

Het-gezicht-van-marjolijn-vriesendorp-2

“Ik ben eigenlijk wel tevreden over hoe ik eruitzie. Ik vergelijk mezelf soms met andere vrouwen van mijn leeftijd, en dan vind ik dat ik best een mooie huid heb. Hij is nog redelijk elastisch en ik ben ook wel blij dat ik geen droge huid heb. Het voelt allemaal nog wel stevig.”

“Ik heb wel last van couperose. Het stoort me niet echt, maar ik heb er in het verleden wel iets aan laten doen. Daar zag je alleen niet zo veel van. Ik weet zelfs niet eens meer wat ik precies heb laten doen. Volgens mij was het laser, maar eerlijk gezegd weet ik het echt niet.”

Heb je een huidverzorgingsritueel?

“s Avonds reinig ik altijd mijn gezicht. Mijn oogmake-up moet eraf, wat er ook gebeurt. Als ik het laat zitten krijg ik echt last van mijn ogen, dus ik haal het er altijd af. Dan reinig ik mijn gezicht met een facewash, maar verder doe ik niks. Ik gebruik nooit een nachtcrème. Nooit…”

Het-gezicht-van-marjolijn-vriesendorp

“Overdag gebruik ik gewoon de gezichtscrème die voor handen is. Ik ben in ieder geval niet merkvast. De ene keer smeer ik Olaz en de andere keer Nivea. Al moet ik zeggen dat ik ooit L’Occitane Immortelle Divine heb gebruikt en dat vind ik dus wel een hele fijne gezichtscrème.”

“En ik ben fan van de CC Cream Anti Redness van l’Oréal. Die heb ik ooit cadeau gekregen van mijn dochters en sindsdien gebruik ik hem dagelijks. Dat is een groene crème en die wordt bruin als je hem op je gezicht smeert. Ideaal om mijn rode wangen mee te camoufleren.”

Het-gezicht-van-marjolijn-vriesendorp-7

Wat is jouw beautytip?

“Ik slik dus sinds een week Imedeen Renewal. Daar zie je nu natuurlijk nog niks van, want het heeft pas na drie maanden effect. Ik heb dat vroeger ook geslikt en ik merkte dat mijn huid er toch steviger van werd. Maar ik slik niet de aanbevolen hoeveelheid van twee tabletten per dag, maar ik gebruik de helft. Ik vind het gewoon te veel om elke dag twee pillen te slikken.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Ik ben wel tevreden mezelf. Ik geef mezelf een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram