arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-marielle-geurtsen-2

Het gezicht van: Mariëlle Geurtsen

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mariëlle Geurtsen

Mariëlle Geurtsen is 48 jaar en werkzaam als salesmanager.

48 jaar… Dat nadert de vijftig.

Ik vind 48 jaar al erg, laat staan 50 jaar. Ik vind het zo volwassen klinken. Ik voel me nog helemaal niet zo oud en over het algemeen word ik ook veel jonger word geschat. Ik zie het vooral aan mijn kinderen dat ik ouder word.

“Ik gedraag me ook nog wel enigszins jong en kan best nog wel doorzakken. Met de kater valt het ook best mee. Ook al kom ik om 05.00 uur thuis ’s nachts, dan gaat het eigenlijk nog best goed de volgende dag. Ik heb een periode gehad, waarin ik heel veel uitging. Dat is nu wel iets minder, maar ik vind het nog steeds erg leuk om flink te gaan stappen.”

zo-skin-health

“Ik ben nog niet zo van de botox of fillers. Ik ben er trouwens wel ijdel genoeg voor en vind het ook echt leuk om er goed uit te blijven zien. Toen ik nog getrouwd was gebruikte ik ook echt dure crèmes: La Mer, dat soort handel, maar na de scheiding ben ik keurig over gegaan op L’Oréal. As je moet bezuinigen, dan zijn natuurlijk de eerste verdiensten.”

Obagi

“Ik merkte de laatste tijd aan mijn huid dat ik ouder werd en ben samen met een vriendin gaan uitzoeken welke crème echt goed voor je huid is. We kwamen alletwee op Obagi uit.”

“Ik ben pas drie maanden geleden begonnen met smeren, maar heb nog nooit zoiets meegemaakt. Mijn gezicht is veranderd. Mijn huid is glad, zacht, mijn pigmentvlekken zijn verdwenen en de rimpels rond mijn mond worden ook al minder. En dan zit ik nog maar aan het begin.”

vitamine-C-serum-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik gebruik ’s ochtends en ’s avonds de reiniger van Obagi voor droge huid. Voor het eerst in mijn leven doe ik het ook echt trouw. Daarna gebruik ik overdag de Daily Power Defense en de zonnebrandcrème. Verder doe ik niet zo veel. Ik ben niet zo’n make-upmens en gebruik eigenlijk niks, behalve mascara en een lijntje onder mijn ogen.”

“’s Avonds gebruik ik volgens mij het vitamine C-serum en daaroverheen gaat Brightemax. Dat is een lagere dosering, met maar 0,25 % retinol. Binnenkort ga ik omhoog en stap ik over naar 1%.”

“Ik heb geen last van schilfers gehad en ben ook niet verveld, dat geluk heb ik wel gehad. Maar ik zie zo’n duidelijk verschil en dat zonder botox. Dat vind ik ook zo fijn aan de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde waar ik onder behandeling ben: ze praten me geen botox aan, maar stimuleren dat ik eerst aankijk hoe ver ik met Obagi kom. Het lijkt ook echt wel een totaal andere huid. Mijn pigmentvlekken zijn weg en alles is veel egaler. Mijn wangen zijn ook niet meer zo rood.”

het-gezicht-van-marielle-geurtsen-1

Wat is jouw beautytip?

“Voor mij is er echt een wereld opgegaan met de producten van Obagi. Ik had echt nooit verwacht dat je met een crème zo veel kan bereiken. Het blijft natuurlijk eng om een kliniek binnen te stappen en het is ook echt een drempel die je moet overstappen, maar ik had dit tien jaar eerder willen weten. Echt, laat je niet weerhouden.”

“Natuurlijk is het kostbaar, maar ik heb het er echt voor over. Ik heb ook niet al het geld om zo maar alles te kunnen gebruiken. Maar dat is ook het voordeel: je hoeft niet zo veel te smeren en je doet lang met de producten. Natuurlijk word ik ouder, maar ik kan het nu wel op een goede manier binnen de perken houden.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mezelf een 8, maar ik zit pas aan het begin en denk dat mijn huid nog mooier kan worden. Ik heb aan de zijkant van mijn neus nog wat rode plekjes en ik zou de rimpels rond mijn mond wel wat minder willen hebben, dus ik zie nog ruimte voor verbetering.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram