arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-marianne-baars

Het gezicht van: Marianne Baars

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marianne Baars.

Marianne Baars is 44 jaar en co-owner van New Fysic.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, eigenlijk aan alles. Aan de spankracht, dat het volume wat minder wordt en aan de conditie van mijn huid. Vanaf mijn veertigste is het echt heel hard gegaan. Ik vind het ook een groot verschil met bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Het is niet zo dat ik er erg veel last van heb of dat ik er heel erg mee bezig ben, maar ik hou er wel rekening mee. En ik probeer gewoon mijn toevlucht in andere dingen te zoeken: Ik ben meer gaan sporten en probeer ook nog iets gezonder te eten.”

“Ik ben natuurlijk ook niet Roomser dan de paus, dus ik drink ook wel eens een wijntje, maar ik vind dat je op deze leeftijd wel een hoge prijs betaalt als je een avondje net iets te veel drinkt en je ziet het ook gelijk terug als je een paar weken niet sport.”

“Ik gebruik al sinds mijn dertigste botox. De huid rondom mijn kin is altijd al slechter geweest dan de rest van mijn gezicht en ik ben daar dan ook begonnen met botox.”

het-gezicht-van-marianne-baars-3

“Ik kan me niet helemaal meer goed herinneren wanneer ik voor het eerst fillers heb gebruikt. Ook al een hele tijd. Ik weet niet precies wat ik gebruik, maar volgens mij heb ik Sculptra in mijn neuslippenplooi, maar bijvoorbeeld ook nog fillers in mijn kin.”

“En ik heb dus sinds kort ook mijn lippen laten opvullen met Juvéderm Volbella. Ik kan dus nog niet helemaal zeggen wat ik ervan vind, maar het ziet er volgens mij wel mooi uit.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Het is in principe vrij standaard: Ik heb een Clarisonic Aria om mijn huid schoon te maken, af en toe gebruik ik een scrub en natuurlijk ook weleens een lekker masker. O, en soms gebruik ik vitamine A-zuurcrème. De echte, van de apotheek. Die zou ik eigenlijk vaker moeten gebruiken, maar omdat hij ervoor zorgt dat mijn huid gevoeliger is voor de zon, vermijd ik hem in de zomer.”

“Ik zon heel verstandig, ik smeer me elke dag in met minimaal factor 30. Maar dat is wel eens anders geweest helaas. Wat zou ik graag willen ruilen met de jeugd van nu, die weten wat wij niet wisten. Ik ben van de generatie die nog in de olie naar het strand ging. Dat is eigenlijk het enige in mijn leven wat ik graag terug zou willen draaien.”

marianne-baars-1

“Ik ben ook echt fan van Estée Lauder DayWear. Dat is gewoon een comfortable crème met ook nog eens een goede bescherming. Ik ben namelijk zo’n freak die op internet alle ingrediënten van een crème checkt. Er is zo veel troep op de markt: merken die beweren dat hun producten biologisch zijn, maar die dat uiteindelijk dus helemaal niet blijken te zijn. Ik vind het leuk om dat allemaal van tevoren uit te zoeken. Het is ook gewoon een beetje hobby.”

“Als ik te weinig heb geslapen, dan gebruik ik Valmont Prime Renewing Pack. Het is volgens mij officieel een masker, maar ik gebruik hem als crème. Als ik dat product gebruik, krijg ik zo vaak te horen: ‘Wat zie jij er goed uit’. Dat is de enige crème die dat effect heeft, die ook meteen zichtbaar werkzaam is.”

marianne-baars-2

Wat is jouw beautytip?

“Mijn tip is om aanvullend op een goede dag-en nachtcrème ook voedingssupplementen te gebruiken. Sowieso een multivitamine met omega 3-vetzuren. Ik merk het ook echt als ik deze even niet neem. Dat komt eigenlijk bijna niet voor, want die slik ik dagelijks. Ik voel me er gewoon beter bij. En daarnaast gebruik ik natuurlijk ook Hair, Skin en Nails, maar het voordeel daarvan is dat ik het ook gelijk terugzie. Kleine haartjes die gaan groeien, mijn nagels die sterker zijn en mijn huid die er gewoon veel beter uitziet.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben wel tevreden, maar ik heb ook wel moeite met het ouder worden. Godzijdank zijn er allerlei hulpmiddelen, maar ik blijf het lastig vinden. Ik kan echt jaloers zijn op een mooie, jonge huid. Vandaar dat ik mezelf een 7 geef.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram