arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
marian-mudder-2

Het gezicht van: Marian Mudder

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marian Mudder.

Marian is 57 jaar en is werkzaam als actrice, columniste en schrijfster.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja! Verschrikkelijk vind ik het. Natuurlijk zijn ook alle clichéverhalen waar en het is ook leuk om ouder te worden. Maar ik vind het gewoon vervelend dat ik mijn buitenkant zie veranderen. Ik zie wat er gebeurt en ik weet ook dat dat niet stopt.”

“Het ouder worden an sich, vind ik geweldig. Ik snap het leven beter, kan het allemaal beter aan en ik word mentaal ook sterker. Ik merk dat ik stabieler in het leven sta en de dingen gewoon steeds beter begrijp. Ik heb bepaalde dingen al zo vaak meegemaakt, dat ik beter kan inschatten hoe het allemaal gaat verlopen. Ik maak me gewoon minder druk.”

“Ik heb ook geen lichamelijke kwalen, maar ik zie mijn huid gewoon verslappen. Dat is het ergste. Ondanks dat ik goede genen heb en eigenlijk niets te klagen, zie ik wel dat er een proces in gang is gezet dat onomkeerbaar is. Sporten helpt wel, maar ik zie mezelf veranderen en dat vind ik niet altijd even leuk.”

het-gezicht-van-marian-mudder

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Ochtends en ’s avonds maak ik mijn huid altijd schoon met warm water. Daarna gebruik ik altijd een dagcrème. Ik switch een beetje tussen Hannah Cell Renewal en de dagcrème van Embryolisse. ’s Nachts gebruik ik Hydra8 van Medik8. Maar eigenlijk doe ik niet zo veel bijzonders.”

“Soms trek ik ’s avonds wat meer tijd uit en ga ik in de weer met de Dermaroller in combinatie met een vitamine C-preparaat. Vooral voor je hals is die roller perfect. Aan je hals kun je zo weinig doen, behalve rollen.”

“Ik heb een hele zongevoelige huid. Ik gebruik echt niet elke dag een zonnebrandcrème, maar eigenlijk zou ik mijn huid altijd moeten beschermen. Ik ben er ook veel te laat mee begonnen. Ik ben nog van de generatie die aan bakken deed. ik was vroeger van mening dat ik beter rood dan wit kon zijn. Met als gevolg dat ik zo vaak verbrand ben. En dat zie ik nu terug aan mijn huid, vooral aan mijn hals.”

het-gezicht-van-marian-mudder-2

Wat is jouw beautytip?

“Peelen. Ik ben er echt van overtuigd dat een peeling zo goed voor je huid is. Het is misschien niet voor alle huidtypes geschikt en de downtime is ook vaak lang, maar ik denk dat mijn huid door deze behandeling er nog zo goed uitziet.”

“Ik doe het alleen de laatste tijd ook te weinig. Ik heb er gewoon niet altijd tijd voor. Je bent namelijk echt een week niet toonbaar. Er zijn ook lichte varianten, maar daar ben ik niet van. Als ik het doe, dan doe ik het ook goed. Consequentie is dan wel dat je een paar dagen aan het vervellen bent. Ik zie er dan echt niet uit.”

marian-mudder-1

“En vitamine A-zuurcrème. Het is natuurlijk geen lekkere, verzorgende crème, maar hij is wel heel goed voor je huid. Ik gebruik hem vaak ’s avonds, in combinatie met een vette crème.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben eigenlijk wel blij met hoe ik eruitzie. Ik geef mijn huid een 7,5… Misschien zelfs wel een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram