arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
maria-kooistra-2

Het gezicht van: Maria Kooistra

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Maria Kooistra.

Maria is 40 jaar en is werkzaam als sieradenontwerpster.

40 jaar, voelt dat als een mijlpaal in je leven?

“Niet echt, want je leeftijd is eigenlijk een nikszeggend getal. Ik vind het ook totaal nog niet oud. Ik merk wel dat de huid van mijn hals dunner wordt, maar daar had ik ook al last van toen ik 25 jaar was. Het is ook totaal geen waardeoordeel, want ik heb gewoon een kreukelhalsje. Ik heb er ook geen problemen mee, ik merk alleen dat het meer gaat opvallen. Gelukkig heb ik wel een redelijk strakke kop erbovenop.”

“Ik doe ook niet zo veel om mijn huid mooi te houden. Alle vrouwen in mijn familie gebruiken geen make-up of verzorgingsproducten, maar hebben toch een goede huid. De conditie van mijn huid zal dan wel genetisch bepaald zijn.” 

“Ik heb mijn bovenlip laten opvullen. Ik heb van nature een dunne bovenlip en ik was gewoon nieuwsgierig hoe het zou zijn als hij minder dun was. Het was dan ook geen kwestie van onzekerheid of onvrede, maar ik vind de maakbaarheid van het lichaam heel interessant. Ik maak er ook geen geheim van en als je me zou vragen hoe ik aan mijn sexy lippen kom, dan geef ik gewoon toe dat ik ze heb laten opvullen. Maar het valt alleen niemand op.”

maria-kooistra-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik doe trouwens niet helemaal niks. Ik heb onlangs een soort van schuimspul gekocht om mijn gezicht mee schoon te maken. Geen idee welk merk, maar ik foam dus sinds kort twee keer per dag mijn huid. Ik moet toegeven: ik vind het echt heel lekker.”

“Een tijd geleden vroeg ik aan een hele mooie vrouw op straat, wat haar geheim was om haar huid zo mooi te houden en het antwoord was Bepanthen. Sindsdien gebruik ik het ook. Ik haal het bij de apotheek en volgens mij kost het nog geen 5 euro. Het is echt een handige, kleine tube en je neemt hem overal mee naartoe. Ik ben er gewoon heel gelukkig mee. Ik zou ongetwijfeld veel meer aan mijn huid kunnen doen, en ik wil ook meer doen, maar uiteindelijk komt het er niet van.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik moet gewoon beter voor mezelf zorgen. Als ik trouw aan sport zou doen, twee keer per week naar yoga zou gaan en zuurstof in mijn lichaam pomp, dan gaat mijn huid natuurlijk vanzelf gaat stralen. Ik geloof echt in het effect van lichaamsbeweging op je huid.”

“Het is toch ook gewoon een soort van valsspelen: botox en fillers. Ik ben eigenlijk van mening dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen, voordat je aan jezelf laat sleutelen. En terwijl ik dit zeg, breng ik mezelf op hele goede gedachtes; ik ga als de sodemieter beter voor mezelf zorgen.”

maria-kooistra-3

Wat is jouw beautytip?

“Vooral heel veel blijven lachen en heel veel plezier maken. Het leven is een serieuze aangelegenheid, maar het gaat er wel om dat je jezelf niet te serieus neemt.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Gebaseerd op de foto’s die bij dit artikel horen een stuk lager dan wanneer ik aan het eind van de dag, tijdens het golden hour gefotografeerd wordt en hij na afloop eventueel nog wordt voorzien van een extra filter.

“Omdat ik helemaal niks aan mijn huid doe geef ik mezelf een 7. Als ik wat beter voor mezelf zou gaan zorgen, kan ik hem namelijk zo opkrikken naar een 8. Mijn arme huid kan er namelijk ook niks aan doen, dat ik hem zo verwaarloos. Eigenlijk moet ik ook gewoon dankbaar zijn dat mijn huid is wat hij is en dat alles in mijn lijf het gewoon doet. Feitelijk moet ik mezelf een 10 geven en gewoon blij zijn dat ik gezond ben.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram