arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
IMG_0868

Het gezicht van: Maaike Nanninga

Het gezicht van: Maaike Nanninga

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Maaike Nanninga.

Maaike is 29 jaar en werkzaam als manager op de van Baerlestraat bij Soap Treatmentstore.

29 jaar, dat is nog piepjong…

“Ja, ik voel me ook nog best jong. Niet piepjong meer, maar als ik kijk naar de mogelijkheden die er zijn bij onze cosmetisch artsen, dan moet ik wel zeggen dat ik daar nog niet mee bezig ben. Botox en fillers schuif ik nog even voor me uit, dat vind ik op mijn leeftijd nog niet nodig.”

“Ik ben wel altijd met huidverzorging bezig. Ik begon op mijn zeventiende als stagiaire in de beautywereld en het is me natuurlijk met de paplepel ingegoten. Maar sowieso ligt daar ook gewoon mijn interesse, want ik heb zelf een hele moeilijke huid. Ik heb veel last van voedselallergiën, maar dat uit zich altijd in de huid. Bij het eten van bepaalde E-nummers, sambal, meloen en peer krijg ik dikke lippen, dikke ogen, gaat alles tintelen en zwelt mijn gezicht op.”

“Het is ontstaan nadat ik op mijn zestiende mijn hele lichaam heb laten harsen. Op die behandeling kreeg ik een allergische reactie en daarna is mijn huid raar gaan doen. Ik heb in mijn leven al heel veel dermatologen gezien, maar een verklaring is nooit gevonden. Ik hou er in het dagelijks leven gewoon rekening mee. Als ik het druk heb en iets eet. En daarnaast ben ik ook gewoon heel secuur met welke producten ik gebruik.”  

het-gezicht-van-maaike-nanninga-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik ben van mening dat je moet zoeken naar producten die bij je huidtype passen. Wat voor de één werkt, hoeft niet automatisch voor de ander goed te zijn. Ik heb heel veel natuurlijke merken geprobeerd, maar juist op die pure ingrediënten gaf mijn huid een reactie. Ik experimenteer veel, maar ik vind een combinatie van Dermalogica en Obagi echt heel prettig.”

“’s Ochtends reinig ik mijn gezicht onder de douche met de Hydrating Cleanser van Obagi. Bij voorkeur met gewoon met de hand, want als ik met een scrubhandschoen of iets dergelijks aan de slag ga, dan krijg ik weer last van mijn huid. Het moet me veel liefde gebeuren, en ik moet echt oppassen.”

IMG_0872

“Ik gebruik altijd de Barrière Repair van Dermalogica, om toch nog een extra beschermingslaagje aan te brengen. Zeker als ik een geïrriteerde huid heb, dan breng ik hem zelfs meerdere keren per dag aan. Daarna gebruik ik de Intensive Moisture Balance. Zowel overdag als ’s nachts.”

“En bij mijn bleke, gevoelige en dunne huid hoort ook een SPF. Ik gebruik de getinte Mineral sunscreen van Coola, die heeft een SPF 20. Als ik aan het werk ben is dat genoeg, maar als ik de zon in ga kies ik voor factor 50. Een bruin kleurtje past niet bij me, ik wil het liefst een egale huid.”

het-gezicht-van-maaike-nanninga-2

Wat is jouw beautytip?

“Om je wenkbrauwen eens in de drie à vier weken te laten doen. Ze zijn echt zo bepalend voor je gezicht. Het is een relatief korte behandeling, maar het is zo effectief. Verven, netjes in vorm laten brengen en je ziet er meteen stralender uit. Ik vind ook echt dat je het moeten laten doen, je kan het bij jezelf gewoon niet zo goed.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mijn huid eigenlijk wel een 8. Als ik normaal eet en geen gekke reacties heb, dan ben ik eigenlijk heel tevreden.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram