arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-lisette-gemmink-5

Het gezicht van: Lisette Gemmink

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week:

Lisette Gemmink is 42 jaar en is thuisblijfmoeder.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, echt heel erg. Ik zie het gewoon enorm aan mijn gezicht. Ik heb echt een fronsrimpel en ik merk ook dat mijn huid slapper wordt en wat meer gaat hangen. Toch vind ik het niet zo erg. Ik sta weleens voor de spiegel en dan trek ik alles strak. Kijk ik stiekem hoe het vroeger was.”

“Soms denk ik weleens: dat kan strakker en ik zou ook wel willen dat mijn neus-lippenplooi iets minder is, maar toch vind ik het niet de moeite waard om er iets aan te doen. Ik vind het allemaal zo veel geld. Ik werk niet, ben gescheiden en moet toch op de centen letten. Botox is gewoon best duur, daar kan ik heel veel andere dingen voor doen. Kleren voor de kinderen kopen bijvoorbeeld.”

het-gezicht-van-lisette-gemmink-1

Wat is jouw huidverzorgingsverzorgingsritueel?

“Ik vind huidverzorging niet echt superbelangrijk, maar het hoort er wel gewoon bij. Ik doe het ook wel elke dag en ik merk dan echt dat mijn huid zachter is als ik een crème gebruik.”

“Ik gebruik de producten van de Lidl, ook in het kader van de bezuinigingen. Vroeger had ik de hele lijn van Olaz Regenerist: serum, lijnvullers en de dagcrème, maar ik ben op een gegeven moment overgestapt op de producten van de Lidl, en die bevallen eigenlijk best goed.”

“Ik reinig ’s ochtends mijn gezicht eigenlijk nooit, mijn huidverzorgingsritueel bestaat alleen uit een dagcrème. En ik moet toegeven: ik gebruik ook geen zonnebrand, behalve in de zomer; ’s avonds verwijder ik wel altijd mijn make-up met een remover van L’Oréal en daarna smeer ik mijn gezicht in met de nachtcrème van de Lidl.”

het-gezicht-van-lisette-gemmink-2

“Heel af en toe, maar nog steeds veel te weinig gebruik ik een scrub voor onder de douche. Geen idee hoe het heet, ik weet alleen dat het geen korrelige scrub is, maar eentje die warm wordt als je hem tussen je handen wrijft. Toch doe ik dat veel te weinig, ik gun mezelf ook die tijd niet. En trouwens: het is ’s morgens ook altijd haasten.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Roken! Dat is wel echt een zonde te noemen. Ik rook bijna een pakje per dag. Dat is ook het scheve eraan: aan de ene kant vind ik botox te duur en bezuinig ik op mijn huidverzorging, maar geef ik wel heel veel geld uit aan sigaretten. Ik moet er ook mee stoppen. Ik was heel lang gestopt, maar na mijn scheiding ben ik in een zwak moment toch weer begonnen. Ik denk dat als je ooit gerookt hebt, je er altijd gevoelig voor blijft.”

“O, en wijn is ook niet goed. Ik drink elke dag wel een glas wijn, wel meer dan één glas trouwens…”

het-gezicht-van-lisette-gemmink-3

Heb je een beautytip?

“Ik vind wel dat je moet accepteren hoe je eruitziet. Als je constant bezig bent met wat er niet goed is aan jezelf, denk ik dat je uiteindelijk heel ongelukkig wordt. En dat straal je dan ook uit.”

“Ik zit ook echt lekker in mijn vel. Ik zou wel graag willen afvallen, maar ook niet ten koste van alles. Voor de rest ben ik tevreden. Ik ben ook geen 18 jaar meer, vind dat je het ook allemaal een beetje in perspectief moet zien.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mezelf een 7. Ik zou wel een gladdere huid willen. En mijn onderkin, die vind ik echt vreselijk. Maar dat is een kwestie van afvallen. Maar ik vind het allemaal nog wel meevallen en vind mezelf er wel goed uitzien voor mijn leeftijd.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram