arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-linda-botter-2

Het gezicht van: Linda Botter-Kiwi

Het gezicht van: Linda Botter-Kiwi

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Linda Botter-Kiwi.

Linda Botter-Kiwi, is 30 jaar en is mede-eigenaar van het PR-bureau Maison PR.

Ben je blij met hoe je eruitziet?

“Ik ben niet specifiek bezig met mijn leeftijd, maar ik word dus wel altijd ouder geschat. Maar, ik ben wel blij met hoe ik eruitzie. Ik blijf natuurlijk een vrouw en dan zijn er allemaal dingen die je zou willen verbeteren. Gelukkig zijn er ook heel veel vrolijkheden, waarmee je dat kan doen. Ik zie dat dus meer als als iets leuks, dan iets noodzakelijks.”

“Ik ben ook altijd bezig met afvallen, maar dat ben ik al 30 jaar, haha. Ik ben net weer begonnen met NewFysic. Ik doe dat eigenlijk al meer dan 6 jaar, maar heb tussendoor een tijdje volgens de Voedselzandloper geleefd, maar dat werkt in de praktijk niet. Uiteindelijk werkt NewFysic gewoon voor mij het beste. Maar laten we eerlijk zijn: ik weeg ook weer geen 300 kilo, dus soms moet je ook gewoon lief voor jezelf zijn en blij zijn met wat je hebt.”

het-gezicht-van-linda-botter-4

Botox

“Ik heb ook wel eens botox gebruikt. Best vaak, eigenlijk. Mijn probleem is, dat ik diepliggende ogen heb en dat de botox mijn gezichtsuitdrukking verandert. Ik ben naar verschillende artsen geweest en ook echt de beste van Nederland, maar mijn wenkbrauwen trekken heel snel omhoog. Dan maar rimpeltjes en ik gebruik gewoon goede crèmes.”

“Ik gebruik altijd het serum van Estée Lauder, Perfectionist CP+R en daarna gebruik ik stiekem de Resilance Lift. Dat mag eigenlijk niet, want die crème is voor de rijpere huid, vanaf 45 jaar. Maar ik vind ‘m zalig! En dan nog Revitalash voor de wimpers, om ze te verzorgen waardoor ze niet breken en dus voller worden en langer groeien.”

“O, en die moet ik ook vooral niet vergeten: Valmont, Just in Time Perfection. Dat is een dagcrème, maar ook meteen een kleurtje. Dan lijkt het alsof je even op en neer bent geweest naar Ibiza en een week in de zon hebt gezeten.”

het-gezicht-van-linda-botter-3

“Ik heb heel dik haar en ga elke week naar Headquarters om mijn haar te laten föhnen. Ik vraag dan aan mijn vaste kapper Glenn van Dijke echt om coupe ‘voetbalvrouw’. Ik ga meestal op dinsdag en dan zit het zeker tot vrijdag goed. Tussentijds gebruik ik van dat poeder. Daarna zit het weer helemaal goed, niet meer vet. In het buitenland gaan alle vrouwen naar de kapper om hun haar te laten stylen, maar in Nederland loopt iedereen met een staartje rond. Ik zie het echt als een investering in mezelf.” 

het-gezicht-van-linda-botter-1

Wat is jouw beautytip?

Ik wil dus niet zeggen ‘je moet’, maar als je al tien jaar dezelfde make-up gebruikt moet je echt eens proberen om een keer een kleur te gebruiken die je normaal nooit zou gebruiken. Het is echt leuk om je een keer goed te laten adviseren bij een counter. En te experimenteren met andere producten dan die je standaard gebruikt. Pak eens een keer een kleur, waarvan je weet dat je hem normaal nooit zou opdoen, en kijk dan naar wat je er eventueel wel mee zou kunnen.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Dat vind ik dus heel moeilijk. Ik zou wel een kleinere neus willen hebben, geen onderkin, mooiere tanden en ik zou dus wel slanker willen zijn. Ik wil gewoon als Doutzen Kroes door het leven gaan, maar sommige dingen gaan nu eenmaal niet altijd zoals je het zou willen. Ik vind mezelf niet schreeuwend lelijk, maar ook niet enorm knap, maar ik ben wel tevreden. Gemiddeld: een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram