arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-laura-van-wylick

Het gezicht van: Laura van Wylick

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Laura van Wylick.

Laura is 25 jaar en werkzaam als medewerkster bij SLA.

Is een mooie huid belangrijk voor je?

“Ja, ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien en het liefst gebruik ik zo veel mogelijk biologische producten. Ik eet vegetarisch, probeer zo milieubewust mogelijk te leven en  geef de voorkeur aan natuurlijke producten voor mijn persoonlijke verzorging.”

“Sinds mijn tiende ben ik vegetariër. Op die leeftijd zat er nog niet echt een gedachte achter, behalve het feit dat ik het zielig vond om dieren op te eten, maar inmiddels heb ik me er meer in verdiept en ben ik me steeds meer bewust van de slechte reputatie van de bio-industrie. Juist door er meer over te lezen en te leren sta ik nog meer achter mijn standpunt om geen vlees te eten. Ik mis vlees ook totaal niet. Ik probeer in plaats daarvan gewoon meer peulvruchten, noten en zaden te eten.”

“Ik probeer op kleine schaal ook mijn steentje bij te dragen aan het milieu. Niet al te lang douchen en afval scheiden. En dus ook geen vlees eten. Het zit inmiddels zo in mijn systeem, dat als ik het niet doe, ik me er enorm schuldig over voel.”

het-gezicht-van-laura-van-wylick-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik begin de dag altijd met een plens koud water in mijn gezicht, nog voordat ik überhaupt ga douchen. Anders word ik gewoon echt niet wakker.”

“Mijn huidverzorgingsritueel is heel minimaal. Ik was mijn gezicht alleen met water en daarna gebruik ik de gezichtscrème van Eau thermale Avéna YsthéAl. Ik ben pas 25 jaar, maar ben nu alvast met een antirimpelcrème begonnen. Ik heb nog geen rimpels, maar ik wil er wel nu alvast rekening mee houden. Ik kan het niet meer ontkennen, ga toch richting de dertig.” 

“’s Avonds was ik mijn gezicht ook alleen met water en dan gebruik ik de producten van Manuka honing. Ik zou het liefst alleen maar biologische producten willen kopen zonder parfum en parabenen, maar die zijn meestal wel prijzig. Als ik echt geen geld heb, dan ben ik gedwongen om andere keuzes te maken.”

het-gezicht-van-laura-van-wylick-4

Wat is jouw beautyzonde?

“Toch wel de zonnebank. Ik ben al een aantal jaar niet geweest, maar denk er nu wel over om weer te gaan. Ik twijfel alleen zo en weet ook nog niet of ik daadwerkelijk ga. Ik doe het ook helemaal niet vanwege een kleurtje, maar vanwege mijn behoefte aan zon. Onder de zonnebank heb ik toch het gevoel dat er zonlicht is in deze wintertijd.”

“O, ik heb nog twee zondes: Tony’s Chocolonely karamel zeezout en een kaassoufflé. Ik heb echt een zwak voor die twee dingen. Ik weet dat het stiekem heel goor is, maar soms heb ik trek in een midnight snack en aangezien ik geen vlees eet kom je dan al snel uit bij een kaassouflé.”

“Nu probeer ik het trouwens allemaal te vermijden, want ik heb als doel om tot de zomer gezond te leven. Geen suiker en zo min mogelijk alcohol. Ik wil graag afvallen en weer blij worden van mijn lichaam. Ik wil gewoon een paar kilo kwijt om ervoor te zorgen dat ik weer lekker in mijn vel zit.”

het-gezicht-van-mirte

Wat is jouw beautytip?

“Ik ben groot voorstander van ‘keep it simple’. Dat betekent niet te veel crèmes gebruiken en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor make-up. Ik geloof erin dat je huid veel dingen zelf op kan lossen. Dat betekent wel dat je zelf meer moet doen om je huid mooi te houden. Bijvoorbeeld veel water moet drinken en meer sporten om zo de afvalstoffen uit te zweten.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Normaal gesproken een 7,5, maar op het moment heb ik een onrustige huid en geef ik mezelf maximaal een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram