arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
kristien-van-dillen-3

Het gezicht van: Kristien van Dillen

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kristien van Dillen.

Kristien is 51 jaar en werkzaam bij Talent Kitchen als agent van o.a. Eva Jinek, Jeroen Pauw, Floortje Dessing en Ruud de Wild.

Merk je dat je ouder wordt?

“Zeker. Ik merk het eigenlijk aan alles, aan mijn lichaam, aan mijn huid en aan ‘de mind’. En dat laatste vind ik wel lekker. Ik merk ook duidelijk dat ik minder snel onder de indruk ben, zeker in mijn werk. Dat betekent niet dat ik de dingen niet serieus neem, maar ik kan het allemaal beter relativeren. Soms moet je dingen ook gewoon op z’n beloop laten en meestal lost het zich dan ook vanzelf weer op.”

“Mijn kinderen zijn nu ook groter en dat brengt ook minder stress met zich mee. Maar dan houdt het qua voordelen wel op. De rest van het ouder worden vind ik helemaal niks.”

kristien-van-dillen-2

“Twee jaar geleden had ik het ineens heel moeilijk met het besef dat ik al ‘over de helft ben’. Toen werd ik vijftig en ga je over dat soort zaken nadenken. Mijn 50ste verjaardag zelf vond ik uiteindelijk fantastisch. Je wordt overladen met complimenten en iedereen benadrukt hoe goed je eruitziet. Inmiddels ben ik al 51 jaar en dan is het allemaal natuurlijk een stuk minder interessant. Ik ga zelfs langzaam richting de zestig.  Ik ben er niet depressief van, maar ik vind het ook niet leuk.”

Heb je een bepaald huidverzorgingsritueel?

“Ik ga nu zeggen wat iedereen zegt, maar het is zo belangrijk om je huid goed schoon te maken. Kan me niet eens meer herinneren dat ik met make-up op ben gaan slapen. Vroeger deed ik dat natuurlijk wel en dan gewoon zonder zorgen de volgende dag wakker worden met mascara. Inmiddels ben ik zo zorgvuldig met het reinigen van mijn huid, dat ik mezelf er zelfs weleens op betrap dat ik het twee keer achter elkaar doe. Ik vraag me soms ook echt af, wanneer is het schoon genoeg?”

kristien-van-dillen-4

“Ik heb dus helemaal niks met crèmes. Ik heb jarenlang de dagcrème van Sisley gebruikt. Volgens mij heb ik daar echt duizenden euro’s aan uitgegeven gezien de kortingsbonnen van de Douglas die maar beleven binnenstromen. Het is een geweldige crème, maar gewoon veel te duur. Nu smeer ik gewoon een beetje alles wat los en vast zit.”

“Ik heb echt een sucker voor maskers. Ik gebruik het liefst van die ‘overnight maskers’. Ik heb niet heel veel verstand van huidverzorging, maar ik ben wel van mening dat het effect ’s nachts het grootst is.”

kristien-van-dillen-1

Beautytip?

“Over maskers gesproken: mijn tip is echt Tata Harper. Ik heb dat ooit eens gelezen in de Voque. Dat is een masker waarmee je gaat slapen. Je kan het trouwens ook een halfuur laten intrekken, ik maak mezelf dan wijs dat het beter werkt als je het de hele nacht op houdt. Ik vind het dus helemaal geweldig. Je wordt namelijk de volgende dag wakker met een strakke huid, maar ook weer niet té strak. Je ziet eruit alsof je minimaal een halfuur hebt hardgelopen.”

“O, en natuurlijk sporten. Ik heb mijn hele leven gesport. Ik ben niet heel trouw aan één sport hoor. De ene keer is het sportschool, dan weer met een personal trainer en nu is het hardlopen. Ik vind sporten zo goed voor je lijf. Je ziet er atletischer uit en het zorgt ook echt voor een goede doorbloeding van je huid. En het is ook goed voor je geest trouwens.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Met botox een 8, en zonder botox een 7. Of is dat misschien weer te bescheiden. Nu we het erover hebben, bedenk ik me ineens: ik moet nodig weer.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram