arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-kitty-kerkhoff-1

Het gezicht van: Kitty Kerkhoff

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kitty Kerkhoff.

Kitty is 48 jaar en werkzaam als schoonheidsspecialiste en officemanager bij de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde.

Merk je dat je ouder wordt?

“Nee, eigenlijk niet. Het klinkt heel raar, maar ik vind het allemaal wel prima. Natuurlijk krijg ik meer rimpels, maar dat is normaal bij het proces van ouder worden. En ik doe veel aan watersporten, zoals zeilen en kitesurfen, en dan merk ik dat mijn lichaam iets meer hersteltijd nodig heeft. Maar daar zijn die terrasjes na afloop dan weer goed voor…”

“Vorig jaar heb ik een laserbehandeling gehad (combinatie 1540/2940 laser) en dat was echt geweldig. De structuur van mijn huid is verbeterd en mijn huid is ook egaler en strakker geworden. Ik ben daarna wel gewoon gaan werken. Mijn huid was wel rozerood, maar dat is met foundation goed te camoufleren. Het is wel een heftige behandeling, want de dagen erna ben je minder toonbaar. Maar het resultaat is zo mooi, dat ik hem ieder jaar wel zou willen doen.”

“Ik heb ook wel fillers geprobeerd, maar ik merkte dat mijn huidtextuur daardoor niet verbeterde. Trouwens de fillers in mijn lippen zijn nu uitgewerkt en ik vind ze wel weer wat dun, dus dat zou ik wel graag weer willen laten doen.”

kitty-kerkhoff-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ondanks dat ik veel producten gebruik, wil ik er geen uren mee bezig zijn. Het draait bij mij om snel, zodat ik ook weer snel op pad kan. Ik denk dat ik uiteindelijk langer bezig ben met de verzorging van mijn tanden dan met smeren.”

“Ik reinig mijn huid elke ochtend en avond met de Oilacleanse van Obagi. Eigenlijk gebruik ik alles van dit merk. Het voordeel is ook dat je gewoon alle producten over elkaar kunt aanbrengen. Je hoeft niet te wachten tot het is ingetrokken. Ik gebruik overdag de Daily Power Defense en daarna een zonbescherming met SPF 50. En natuurlijk een lekkere geur (Mona di Orio, Tubereuse of Oud). ’s Avonds gebruik ik Glycogent en tegen mijn pigmentvlekken Brightenex afgewisseld met de Retamax. Valt wel mee, toch?

kitty-kerkhoff-2

“Ik gebruik eigenlijk alleen maar biologische haarproducten. Die maken mijn haar net zo zacht en en glanzend. Ik heb sinds kort ook een biologische kapper en ik heb met Fikri echt een klik. Natuurlijk moet je haar goed vallen, maar je moet elkaar begrijpen. Je haar is zo belangrijk.”

Wat is jouw beautytip?

“Mijn tip is toch om één keer per half jaar een huidanalyse te laten doen, zodat je precies kan zien wat er aan de hand is met je huid. Je kunt namelijk ook je producten en behandelingen hierop aanpassen. Meten is weten.”

kitty-kerkhoff-1

“De Visia geeft trouwens -10 jaar aan, (dus 38 jaar), dus dat is toch wel een compliment. Maar ondertussen geeft hij ook aan dat ik veel uv-schade heb en dat de roodheid opvalt. Het fijne is dat ik wel meteen weet waar ik de komende tijd aan moet werken. Ik moet mezelf dus beter beschermen en de adertjes moeten met OPL worden aangepakt.” 

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 8 of een 9. Ik ben echt heel blij met mijn huid, maar wil mezelf ook geen 10 geven.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram