arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-kelly-caresse-1

Het gezicht van: Kelly Donders

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kelly Donders.

Kelly Donders is 24 jaar en eigenaresse van Kellycaresse.nl

24 jaar, in de bloei van je leven?

“Ja, zo voelt het wel. Ik heb het idee dat alles in mijn leven nu wel weer op mijn plek zit. Nadat ik net bevallen was van mijn dochtertje Lana, vroeg ik me wel af wanneer, én of, het allemaal weer normaal zou worden. Ik moest lang herstellen van de bevalling (een spoedkeizersnede) vanwege zwangerschapsvergiftiging.”

“Ik mocht na de bevalling lang niet sporten en ik had een afwijking aan mijn schildklier. Lana is nu 1,5 jaar en ik kan eindelijk zeggen dat het allemaal wel weer loopt. Ik heb meer energie en het gaat goed met me.” 

“Ik heb er bewust voor gekozen om jong moeder te worden. Op mijn 22ste was ik zwanger. Misschien niet volgens het ideale plaatje, want ik studeerde namelijk nog. Nu vind ik het juist mooi zoals het gelopen is. In plaats van de standaard volgorde: afstuderen, samenwonen, trouwen en dan een kind, heb ik voor mijn geluk gekozen.”

het-gezicht-van-kelly-caresse-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“De producten die ik gebruik zijn dus echt niet heel chique. Ik reinig iedere avond mijn gezicht met een milk en een tonic van Garnier. Volgens mij is het de extra sensitive-lijn, voor een gevoelige huid. Daarna gebruik ik een nachtcrème: Goat Milk van Ziaja.”

“Ik ben echt allesbehalve merkvast. Nu is het de crème van Ziaja, de volgende keer is het een crème van het Kruidvat. Deze nachtcrème zat toevallig in de Beautybox. Ik heb een vrij makkelijke huid, dus het maakt niet echt uit wat ik gebruik. Als het maar genoeg verzorging biedt en mijn huid niet uitdroogt.”

“Ik zweer echt bij de dagcrème van de Lidl: Cien. Dat is een 24-uurscrème en volgens mij zit er zelfs iets van antirimpel in. Ik heb dat natuurlijk nog helemaal niet nodig, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Toch? Die crème van de Lidl hydrateert heel goed, maar eigenlijk heb ik dat ook niet nodig. Ik heb nooit een droge huid, behalve als het heel koud buiten is.”

het-gezicht-van-kelly-caresse-2

“Ik heb altijd zwarte vloeibare eyeliner rond mijn ogen met een mini-wing. Daar voel ik me prettig bij. Het laat mijn ogen spreken en het hoort echt bij mij.”

Beautytip?

“Mijn tip is simpel, maar het is zo belangrijk om elke ochtend én elke avond je gezicht te reinigen. Dat is echt belangrijk om je huid in de allerbeste conditie te houden.

het-gezicht-van-kelly-caresse-5

“En ik ben er echt van overtuigd dat goede gezichtsverzorging niet duur hoeft te zijn. Behalve natuurlijk als je last hebt van huidproblemen, verkleuringen of rimpels. Dan is het natuurlijk een ander verhaal. Daarvoor moet je wel specifieke producten aanschaffen en die kosten vaak meteen een stuk meer.”

“En misschien ook nog een leuke tip: mijn make-up verwijder ik altijd met olijfolie. Dat is vrij van parfum en is echt geweldig om je ogen mee schoon te maken. Dat geldt al helemaal voor waterproofmake-up. Ik heb een porseleinen zeeppompje in mijn badkamer staan en daarin zit olijfolie. Elke avond doe ik een beetje op een wattenschijfje en dan verwijder ik mijn make-up. Het is echt heel makkelijk en ik heb hierdoor bijvoorbeeld ook geen last van een droge huid rondom mijn ogen. Kokosolie heb ik ook wel eens geprobeerd, maar die is hard, en hierdoor duurt het te lang voor je hem uit kan smeren.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mezelf wel een 7,5. Misschien zelfs wel een 8. Ik heb geen huidproblemen, geen rimpels, dus ik mag eigenlijk helemaal niet klagen.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram