arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-karlijn-visser-5

Het gezicht van: Karlijn Visser

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Karlijn Visser.

Karlijn Visser is 28 jaar en eigenaresse van Friends of The Brands, freelance journaliste en daarnaast is ze ook presentatrice van het RTL-programma LXRY TV.

28 jaar, dat is nog piepjong.

“Niet helemaal piepjong meer, ik ga al richting de dertig. Ik had alleen verwacht dat ik het erger zou vinden om ouder te worden, maar ik ben er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig. Ik denk er gewoon niet over na.”

“Ik heb wel fillers onder mijn ogen en ik zou dat dus echt iedereen aanraden. Natuurlijk, het is niet goedkoop, maar als je het geld ervoor hebt, is het zeker de moeite waard. Ik denk zelfs dat als ik moest kiezen ik liever naar mijn cosmetisch arts, Jani van Loghem (Doctors Inc.) ga, dan een dure oogcrème kopen. Je ziet het gelijk, het blijft ongeveer een jaar zitten en je ziet er gewoon veel frisser uit, het is echt een verschil.”

het-gezicht-van-karlijn-visser-3

“Ik heb ook niks te klagen hoor, heb een hele makkelijke huid. Ik reageer niet extreem op crème of bepaalde ingrediënten, maar dat is wel anders geweest hoor. Ik heb tussen mijn 11de en 16de heel erge last gehad van acne. Mijn huid is echt met de jaren beter geworden.”

het-gezicht-van-karlijn-visser-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik probeer mijn gezicht zo min mogelijk met water te wassen. Ik ben van mening dat water mijn huid juist uitdroogt. ’s Ochtends maak ik daarom mijn huid alleen maar schoon met een lotion. Natuurlijk douche ik elke dag en dan wordt mijn gezicht ook nat, maar ik ga niet speciaal met een foamwash aan de slag.”

“Aan het eind van de dag haal ik mijn oogmake-up eraf met een gezichtsmousse en daarna gebruik ik een sponsje van Kanebo waarmee je heel makkelijk de rest van je make-up kunt verwijderen. Soms gebruik ik ook nog de dermaroller en daarna vitamine A-zuurcrème, maar niet echt op regelmatige basis.”

“’s Avonds na het reinigen doe ik soms expres geen crème op, om mijn huid gewoon weer even te laten werken. Ik heb anders het idee dat mijn huid heel moe wordt van al die producten. En als ik er even een periode niets op doe, heb ik het gevoel dat mijn huid weer aan haar eigen barrière gaat werken.”

het-gezicht-van-karlijn-visser

Wat is jouw beautytip?

“Er zijn een paar dingen die ik altijd toepas. Ik heb ooit gehoord dat je nooit je huid mag aanraken met een droog watje of cottonstick. Ik maak het daarom altijd nat, om te voorkomen dat ik mijn huid beschadig.”

“En ’s ochtends begin ik mijn dag altijd met een theelepel kokosvet en rauwe honing. Koksvet heeft veel goede vetzuren en op die manier begin ik mijn dag goed. Dat maakt de boel lekker schoon. En honing werkt antibacterieel en er zitten heel veel antioxidanten in. Zeker als het rauwe honing is. Het is echt mijn geluksmomentje in de ochtend.”

Welk cijfer geef je jezelf?

“Als ik mijn huid vergelijk met anderen denk ik dat het wel een 7,5 of een 8 is. Mag ik dat zeggen, of is dat arrogant?”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram