arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-karlijn-hoebe

Het gezicht van: Karlijn Hoebe

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hun dagelijkse huidverzorgingsritueel, favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Karlijn Hoebe.

Karlijn is 27 jaar en werkzaam als health & lifestylecoach en orthomoleculair therapeut.

Voel je je ook 27 jaar?

“Ik heb mezelf altijd ouder gevoeld dan ik was. Vooral rond mijn 21ste wilde ik nooit mijn leeftijd vertellen. Ik vond mezelf zó jong. Maar deze leeftijd past bij me, ik ben er ook echt trots op en het geeft weer wie ik ben. Ik voel me niet jonger, ik voel me niet ouder.”

“Ik moet zeggen dat ik het ook echt een fijne leeftijd vind. Je bent niet meer zo jong dat niemand je serieus neemt. Er wordt naar mijn mening gevraagd en ook belangrijk; naar geluisterd. Daarnaast ben ik in de bloei van mijn leven. Alles kan en mag ook nog. Je wordt ook niet heel gek aangekeken, als je rare dingen doet. Ja, het is echt een leuke leeftijd.”

“Ik ben wel bezig met het feit dat ik dertig word. Dat is wel een magisch getal. Ik heb een soort van bucketlist en wil voor die tijd een aantal dingen bereikt hebben. Een succesvolle carrière staat daar ook op.”

“Als orthomoleculair therapeut hou ik me dagelijks met voeding bezig. Het is niet zozeer allesbepalend, maar wel geïntegreerd in mijn leven. Ik heb altijd al veel gesport, maar mijn voeding is zeker niet altijd goed geweest. Toen ik jong was at ik M&M’s, roze koeken en heel weinig groente. Sinds ik me meer ben gaan verdiepen in fitness, ben ik ook meer gaan letten op mijn voeding.”

het-gezicht-van-karlijn-hoebe-2

“Ik merk ook meteen als ik niet gezond leef. Dan is mijn huid doffer, vermoeider, witter en vlekkeriger. De oorzaak is bij mij altijd te vinden in voeding. Ik heb laatst ook een intolerantietest gedaan en hieruit kwam naar voren dat ik een aantal zaken voorlopig dien te vermijden, waaronder zuivel. Nu drink ik al een tijd geen melk, omdat ik al wist dat ik daar niet goed tegenkan, maar nu mag ik voorlopig ook geen geiten- en schapenmelk. En prei, knolselderij en olijven moet ik de komende twee maanden ook vermijden.”

“En het schijnt dat ik ook niet tegen haver kan, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik te veel havermoutpannenkoeken heb gegeten. Overal waar te voor staat is niet goed, ook al is het gezond. Het is zo belangrijk om te blijven variëren.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik heb echt een ritueel ’s ochtends, dat bestaat uit heel veel supplementen. Zodra ik wakker word, doe ik een eetlepel probiotica samen met citroen en limoen in een glas gefilterd water. Ondanks dat de kwaliteit van het water in Nederland niet slecht is, drink ik toch het liefst gefilterd water.”

“Daarna spring ik onder de douche en gebruik ik meestal een milde scrub die geschikt is voor dagelijks gebruik. Ik douche altijd koud af, en daarna smeer ik me in met een bodylotion met lavendel.”

“Ik probeer zo veel mogelijk biologische producten te gebruiken. Ik ben heus niet heilig, maar ik wil gewoon zo min mogelijk toxische stoffen binnenkrijgen. Ik zoek het dan ook voornamelijk in ingrediënten uit de natuur. In mijn facewash zit bijvoorbeeld aloë vera, daar reageer ik zo goed op. Ik heb echt het gevoel dat mijn huid daar rustiger van wordt.”

het-gezicht-van-karlijn-hoebe-1

“Mijn favoriet is de Puravita van ZarQa. Die werkt het beste voor mijn huid. Ik heb ook andere producten van ZarQa geprobeerd, maar die zijn vaak te vet. Uiteindelijk kom ik toch weer bij Puravita uit. Net als in mijn facewash zit hier ook aloë vera in. Ik ben daar gewoon fan van, dat helpt zo goed.”

“Het komt heus wel voor dat ik het een dag vergeet, maar in principe slik ik elke dag zinktabletten, capsules met omega 3-vetzuren en vitamine D. Ik kan de impact moeilijk bepalen en weet niet hoe ik eruit zou zien als ik deze supplementen niet zou gebruiken, maar ik merk bijvoorbeeld dat mijn imuumsysteem naar beneden zakt als ik een periode geen zink neem.”

het-gezicht-van-karlijn-hoebe-4

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik was elke dag mijn haar. Mijn kapper heeft heel vaak gezegd dat ik het beter niet kan doen, maar dat lukt me dus niet. Ik weet ook dat het niet goed is, maar ik vind het gewoon zo lekker om elke dag mijn haar te wassen. Ik gebruik voor mezelf soms het excuus dat ik wel een natuurlijke shampoo gebruik, maar dat betekent eigenlijk niet dat je het elke ochtend hoeft te doen.”

Wat is jouw beautytip?

“Zorg voor een gezonde levensstijl en de juiste voeding hoort daarbij. Ik ben van mening dat een gezonde huid vanbinnen komt. Natuurlijk heeft je dagcrème ook wel een functie, maar ik ben er heilig van overtuigd dat je huid een weerspiegeling is van hoe je je voelt. Het heeft ook allemaal te maken met hormonen die je aanmaakt. Gezond eten, voldoende bewegen en genoeg slaap is zo belangrijk.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben eigenlijk best tevreden. Vroeger vond ik mijn moedervlekken echt verschrikkelijk en droomde ik van een egale huid. Inmiddels heb ik ze geaccepteerd en zijn ze onderdeel van wie ik ben. Ik geef mezelf wel een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram