arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
joost-vente-2

Het gezicht van: Joost Vente

Ook op Furrow for Men voortaan de populaire rubriek: Het gezicht van. Maar nu vertellen mannen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Joost Vente.

Joost Vente is 28 jaar en werkt als Public Relations-officer voor LLLIght’in’ Europe.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ik merk wel dat ik richting de dertig ga. Ik krijg meer kraaienpootjes en wat me ook opvalt is dat ik ineens meer haar op mijn gezicht en ook op mijn lichaam krijg. Ik ben kennelijk een laatbloeier op dat gebied.”

“Mijn wallen beginnen steeds meer op te vallen. Vooral met mijn levensstijl: hard werken, maar ook veel feestjes, zie je dat sneller terug in je gezicht. Ik heb niet meer de tijd om elke dag te sporten, en kan ook niet altijd uitslapen, dus ik probeer dat te compenseren met bepaalde producten en probeer in het weekend af en toe ook echt mijn rust te pakken.”

“Mocht ik echt last krijgen van hangende oogleden of mijn wallen verergeren, dan kan ik me wel voorstellen dat ik daar ooit iets aan zal laten doen. Ik vind oud worden namelijk ook mooi en zou het dus alleen overwegen als het me echt zou storen. En dat doet het voorlopig nog niet. Goed in je vel zitten, daar gaat het uiteindelijk om.”

joost-vente-5

Ben je ijdel?

“Ik vind van mezelf dat ik wel redelijk ijdel ben. Ik ga bijvoorbeeld niet de deur uit, voordat ik mijn haar gedaan heb. Dat is een soort van heilig. En ik zorg er trouwens ook altijd voor dat mijn kleding verzorgd is en dat het goed zit.”

Hoe ziet jou huidverzorgingsritueel er uit?

“Ik begin mijn dag altijd met het drinken van twee glazen water te drinken. Dat werkt echt zo goed. Je hebt dan al voordat de dag begint een deel van je dagelijkse hoeveelheid water op, dan hoef je daar de rest van de dag niet meer op te letten.”

“Qua scheren gebruik ik het liefst een scheerapparaat. Alleen als mijn gezicht echt helemaal glad moet zijn, gebruik ik nog wel eens een scheermesje. Liever niet hoor, want krijg er zo’n blote-billen-gezicht van en lijk meteen 5 jaar jonger.” 

het-gezicht-van-joost-vente-3

“Ik douche elke ochtend en sluit altijd af met een koude douche. Je bent dan meteen wakker. En ik moet dus bekennen dat ik fan ben van de producten van Zwitsal. Die trekken snel in en ruiken ook gewoon heel lekker.”

“Voor mijn haar gebruik ik altijd allergoedkoopste pot wax van de Dirk. Dat is echt het enige product voor mij dat echt werkt. Ik ben er zo aan gehecht, dat als ik met vakantie ga, dat ik altijd een paar potten bij me heb. Ik kan echt niet zonder.”

het-gezicht-van-joost-vente

Beautytip?

“Mijn beautytip is de douche-olie van Nivea met natuurlijke oliën. Deze smeer je op je gezicht en hiermee maak je je huid schoon, maar hij maakt hem tegelijkertijd ook wat vetter. Ik zweer echt bij deze olie.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Ondanks mijn wallen, ben ik echt wel tevreden. Ik geef mezelf een 7,5”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram