arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
joline-van-den-berg-2

Het gezicht van: Joline van den Berg

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Joline van den Berg

Joline is 33 jaar en is werkzaam als operationeel manager bij Mooi Parfumerie en heeft daarnaast haar eigen webshop: Girls Love Eco.

33 jaar, dan zit je nog in de bloei van je leven…

“Ik merk echt wel dat ik inmiddels de dertig gepasseerd ben. Ik herstel gewoon minder snel van een avond met veel wijn, maar ik zie het ook aan mijn huid. Die heeft ook meer tijd nodig om te herstellen. Maar bijvoorbeeld ook na een zonvakantie. Dan heb ik last van de lijntjes in mijn voorhoofd en heb ik een droge huid. Dat vind ik echt heftig en dat was 5 jaar geleden echt het beter.”

“In mijn werk kom ik natuurlijk van alles tegen. Soms is het echt onzin, maar er zijn ook producten die echt wat doen. Ik geloof in herstellende ingrediënten, bijvoorbeeld in de blauwe alg, of in de groene alg die in bepaalde producten zit. Ik heb zelf gezien dat die ingrediënten littekens sneller doen herstellen.”

joline-van-den-berg

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik ga nooit de deur uit zonder serum, oogverzorging, dagcrème en een factor voor de zon. Dat heb ik de laatste jaren wel geleerd om altijd een zonbescherming te gebruiken, ook al is het winter.”

“Ik gebruik het serum van Lancôme Visionnaire en meestal ook de dagcrème erbij. Die verkleint mijn poriën, haalt rode vlekjes weg en maakt mijn huid heel rustig. Dat heb ik wel nodig. En ik gebruik Lancôme Genifique met een rolletje en die haalt meteen de wallen weg. Werkt wel lekker verkoelend ’s ochtends.”

joline-van-den-berg-3

“Ik reinig echt elke avond uitgebreid mijn gezicht en gebruik ook zeker één keer in de week een scrub in combinatie met een verzorgend masker. Wat mijn huidverzorging betreft, ben ik nog niet echt bezig met natuurlijke producten, maar ik word me er wel steeds meer van bewust. Ik gebruik ook steeds meer producten van Korres. Die zijn vrij van parabenen en op de verpakking staat ook precies vermeld wat er in het product zit. Net zoals in voeding: wat zit erin en wat smeer ik op mijn gezicht?”

Wat is jouw beautytip?

“Mijn beautytip sluit echt aan op wat iedereen altijd zegt: genoeg slapen en ook heel veel water drinken. En verder natuurlijk ook gezond eten: biologisch en geen E-nummers. Ik heb me ooit gehouden aan het detoxprogramma van het populaire boek: In 28 dagen van gifbelt naar tempel. Niet normaal wat dat met je huid doet. Heel grappig, in die tijd vroegen mensen of ik misschien zwanger was. Ik kreeg echt een natuurlijke glow.”

Welk cijfer geef je aan je eigen huid?

“Ik geef mezelf een 7,5. Best hoog… Misschien zelfs wel een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram