arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
jolanda-leemans-1

Het gezicht van: Jolanda Leenemans-Wijns

Vanaf nu elke zaterdag: Het gezicht van. In deze nieuwe rubriek vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht.

Deze week: Jolanda Leenemans-Wijns, ze is 49 jaar, woont in Deventer en is verpleegkundige in het Deventer Ziekenhuis.

Ben je bezig met mooi oud worden?

“Over een aantal maanden word ik 50 jaar, maar stiekem ben ik er helemaal niet mee bezig. Het doet me eigenlijk niks. Qua gezicht dan, wel wat betreft mijn gezondheid. Ik realiseer me steeds meer dat hoe ouder je wordt dat je het allemaal niet meer als vanzelfsprekend mag beschouwen.”

“Ik leef gezond: goed slapen, gezond eten en ik probeer ook regelmatig te sporten. Toch lukt dat laatste niet altijd. Ik heb lichamelijk een zwaar beroep en sta echt de hele dag. Zit eigenlijk geen moment stil. Ik heb tijdens mijn werk ook steunkousen aan, om spataders te voorkomen. Ik merk dat als ik ’s avonds thuiskom dat ik eerder behoefte heb aan rust dan aan inspanning.”

jolanda-leenemans

Wat is je huidverzorgingsritueel?

“Omdat ik me niet zo druk maak over hoe mijn huid eruitziet, gebruik ik crèmes dan ook niet om rimpels te voorkomen, maar alleen omdat het lekker is. Anders trekt mijn huid zo na het douchen. Voordat ik naar bed toe ga, breng ik wel altijd een nachtcrème aan. Kan ik gelijk even ontspannen en tot rust komen. Ik kijk eerder naar de prijs van een crème, dan naar wat erin zit. Ik koop ook eigenlijk altijd crèmes die in de aanbieding zijn en het maakt niet uit waar. Ik koop mijn huidverzorgingsproducten ook bij de Aldi of bij de Lidl.”

jolanda-leenemans-6

Wat is jouw beautytip?

“Water drinken, gezond leven en vooral ook: word niet te mager! Ik ben ‘goed gevuld’ en daarom heb ik geen rimpels. En ik geloof dat een mooie huid ook genetisch bepaald is. Mijn moeder is namelijk 86 jaar en heeft ook geen rimpels. Maar ik moet wel zeggen: zij is net als ik, goed gevuld.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Stiekem toch wel een 9. Ik ben eigenlijk best wel tevreden.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram