arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-jill-van-thiel-2

Het gezicht van: Jill van Thiel

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jill van Thiel.

Jill van Thiel is 24 jaar oud en studeert aan de Hogere Hotelschool Den Haag (maar om het extra ingewikkeld te maken: vestiging in Amsterdam).

24 jaar, bijna op het punt dat je collageenproductie gaat teruglopen.

“Toch hou ik me nu al bezig met huidverzorging. Ik vind dat het onder jongeren te veel wordt onderschat hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen. Ik heb het van jongs af aan al meegekregen van mijn moeder. Volgens mij was ik 14 jaar toen ze me voor het eerst meenam naar de schoonheidsspecialiste en ze heeft altijd goede crèmes voor me gekocht. Ik denk ook dat ik daardoor minder last heb gehad van jeugdpuistjes.”

“Sowieso ben ik me bewust geworden hoe belangrijk je huid is, toen ik drie jaar geleden tijdens een vliegreis naar Curaçao een kop thee over me heen kreeg. Mijn benen zijn eerste- en tweedegraads verbrand en nog steeds heb ik littekens op mijn dijen en voel ik het als het heel koud is buiten.

“Ik heb na het ongeluk anderhalf jaar niet in de zon gekund en moest mijn benen altijd bedekken om te voorkomen dat mijn littekens donkerder zouden worden. Ik twijfel steeds of ik ze moet laten behandelen, maar eerlijk gezegd zie ik er ook weer tegenop.”

het-gezicht-van-jill-van-thiel-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Ochtends gebruik ik altijd de Fabulous Faceoil van AESOP. Ik hou dus van olie op mijn gezicht, vooral in de winter als ik een droge huid heb. Daarna gebruik ik ook de dagcrème Primrose Facial Hydrating Cream van hetzelfde merk. Ik ben fan, want AESOP gebruikt alleen maar plantaardige, natuurlijke producten.”

“Aan het eind van de dag maak ik mijn huid schoon met zeep die speciaal is om je gezicht mee te wassen. ’s Nachts gebruik ik geen olie, want twee keer per dag is te veel. Dan wordt mijn huid dus weer te vet.”

het-gezicht-van-jill-van-thiel-4

Beautyip?

“Ik zweer dus bij de Eerstehulpzalf van Calendulan. Als je een wondje hebt, maar ook gewoon als je last hebt van rode vlekjes in je gezicht. Als je die zalf gebruikt, dan herstelt je huid zich veel sneller. Ik smeer het eigenlijk overal op, en heb het ook gebruikt om mijn brandwonden vet te houden. Je moet trouwens wel de zalf gebruiken, niet de crème. De zalf is veel vetter.”

het-gezicht-van-jill-van-thiel-1

Welk cijfer geef je je huid?

“Een 7,5. Ik ben tevreden, maar heb snel last van een onrustige huid. Als ik me niet lekker voel zie ik dat gelijk. En daarbij: het kan altijd mooier.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram