arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
IMG_9973

Het gezicht van Jennifer Halsall

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jennifer Halsall.

Jennifer is 38 jaar en werkzaam als international fitnessmanager bij Basic-Fit.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, natuurlijk merk ik dat. Ik heb echt meer tijd nodig om te herstellen, vooral na het sporten. Ik ben in principe niet minder fit geworden, maar ik moet er wel harder voor werken. Mijn capaciteit om kracht op te bouwen is echt een stuk minder dan vroeger. Ik sport nog steeds 5 keer per week, maar ik heb wel elke 6 weken een rustweek. In die week train ik helemaal niet. Ik merk dat mijn lichaam die rust ook echt nodig heeft. Als ik me niet aan deze periode van rust hou, krijg ik meer last van pijntjes en blessures.”

“Ik moet trouwens niet alleen harder werken voor mijn lichaam, maar ook voor mijn gezicht. Ik heb 3 maanden geleden een analyse laten doen met de Visia en daar kwam uit dat mijn huidleeftijd 39 jaar is. Ouder dus dan ik daadwerkelijk ben. Sinsdien heb ik mijn hele huidverzorgingsritueel omgegooid en heb ik mijn gezicht al twee keer laten behandelen met OPL.”

IMG_7628

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik heb dus alles drastisch omgegooid sinds die huidanalyse. Daarvoor gebruikte ik zeep (echte zeep!) om mijn gezicht te reinigen en daarna een dagcrème. Meer niet. Nu gebruik ik het hele systeem van Obagi, ik doe veel meer voor mijn huid. Eerst een facewash van Obagi, daarna de Daily Power Defense, oogcrème en een zonnebrandcrème. En twee keer per week scrub ik mijn gezicht en gebruik ik ook nog Retamax voor mijn pigmentvlekken.”

“Het verschil is echt enorm. De kleur en de textuur van mijn huid zijn echt enorm verbeterd. En ik ben blij dat door de Retamax mijn sproetjes en andere kleine vlekjes ook minder zijn geworden.”

“Ik had trouwens op mijn wangen last van couperose. Door de OPL is de roodheid in mijn huid helemaal verdwenen. Ik ben blij met het eindresultaat, maar de behandeling vond ik wel zwaar. Ik heb een week met een opgezwollen hoofd rondgelopen. “

het-gezicht-van-jennifer-halsall-1

Wat is jouw beautytip?

“Mijn tip is om alleen voor beautybehandelingen te kiezen die niet zo veel onderhoud vragen. Geen nepnagels, gellak, geen wimperextensions, dat soort behandelingen. Het effect van dit soort behandelingen is meestal na één week al verdwenen en de rest van de maand ziet het er niet uit. Dat geldt zelfs voor het verven van je haar.”

“Ik verf sinds 2 jaar mijn haar ook niet meer. Ik was er zo veel tijd aan kwijt. Om de zes weken zat ik uren bij de kapper. Daar wilde ik vanaf. Ik ben rigoureus gestopt. Eerst heeft de kapper mijn rode kleur verwijderd en heeft hij highlights in mijn natuurlijke kleur aangebracht. Hierdoor was de overgang iets minder groot. Sindsdien laat ik het helemaal uitgroeien. Maar omdat mijn haar nu grijs is, is het juist zo belangrijk dat ik een mooie huid heb.”

Welk cijfer geef je aan jouw huid?

“Ik geef zeker een 8 aan mijn huid. Ik ben er nog niet hoor. Ik moet meer en langer retinol gebruiken en heb nog een ooglidcorrectie op mijn verlanglijstje staan… Pas als dat gebeurd is ben ik tevreden en geef ik mezelf een 10.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram