arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
jade-palomo-3

Het gezicht van: Jade Palomo

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jade Palomo.

Jade Palomo is 25 jaar en is werkzaam als manager op camping Massereau in Frankrijk.

Merk je aan je huid dat je veel in de zon komt?

“Nee, maar ik denk dat dat voornamelijk te maken heeft met de Spaanse achtergrond van mijn vader. Ik word gewoon snel bruin en ondanks dat ik continu in de zon ben, gebruik ik ook nooit een zonnebrandcrème. Ik verbrand wel en word ook snel rood, maar de volgende dag is mijn huid al weer bruin. En ik moet ook eerlijk zeggen dat ik totaal geen last heb van pigmentvlekken, dus daar heb ik wel geluk mee.”

“Ik merk trouwens wel dat ik iets ouder wordt, langzaam ontstaan de eerste kraaienpootjes. Ik heb een oogcrème liggen, maar gebruik hem eigenlijk nooit. Ik vind het ook eigenlijk helemaal niet zo erg.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik zweer bij de producten van Avène, een Frans merk speciaal voor de gevoelige huid, dat alleen bij de apotheek verkrijgbaar is. Hiervoor gebruikte ik alles van Yves Rocher, ook een goed merk, maar wat mij betreft niet te vergelijken met Avéne. Mijn huid reageert er niet altijd even goed op elke crème. Ik heb al snel last van een onrustige huid, maar met deze producten heb ik nergens last van. En het is niet eens de duurste crème in de apotheek. Dat is ook één van de redenen, waarom ik zo’n fan ben.”

het-gezicht-van-jade-palomo-2

“Ik maak mijn huid elke ochtend en elke avond schoon met Avéne Cold Cream en daarna gebruik ik TriAcnéal. Dat is een crème speciaal voor het egaliseren van je huid. Overdag gebruik ik ook nog Clean-Ac, om mijn huid te hydrateren en hij helpt bij een onrustige huid.”

“Ik maak lange dagen en dat zie je terug in mijn huid. Ik heb gewoon nog nooit problemen gehad met Avène, in tegenstelling tot andere merken. Mijn mascara en lippenstift zijn van Kiko. Ik heb ook ooit hun dagcrème geprobeerd, maar dat ging niet goed. Ik zat echt helemaal onder de pukkels. Mijn huid reageert gewoon vrij snel, het leek wel een allergische reactie.”

het-gezicht-van-jade-palomo-2

Wat is jouw beautytip?

“Hydrateren. Dat vind ik echt zo belangrijk. Voor mijn lichaam gebruik ik Marseille Hypo Allergenic, ook speciaal voor een gevoelige huid. Ik ben het nu al een week niet gesmeerd, maar mijn huid voelt nog steeds niet droog aan.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ondanks dat mijn huid vrij snel rood wordt, en hij ook zo gevoelig is, ben ik best blij met mijn huid. Ik geef mezelf wel een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram