arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
isabel-de-langhe-1

Het gezicht van: Isabel Delanghe

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Isabel Delanghe.

Isabel is 30 jaar en werkzaam als lerares en blogger van de website mwordmag.com.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, vooral ik als ik naar foto’s kijk van vroeger, dan zie ik toch echt wel verschil. Mijn gezicht is ook scherper geworden, vroeger was ik veel ronder. Ik vind het wel mooi, maar ik merk wel dat ik mezelf ook anders moet opmaken. Mijn jukbeenderen zijn meer afgetekend, waardoor ik mijn blush bijvoorbeeld anders aanbreng, half op mijn jukbeenderen en half eronder. Vroeger deed ik het meer op gevoel en was ik minder precies.”

“Ik heb mijn haar ook kort geknipt. Ik heb het heel lang lang gehad, maar ik denk dat dit korte haar nu beter bij mijn gezicht past. Ik vind het leuk om ouder te worden, maar het is anders. Dat is misschien de beste manier om het proces te omschrijven. Toch heeft het ook weer z’n charmes.”

isabel-delanghe-2

Botox… Ik zeg nooit, nooit, maar nu zeker nog niet. Misschien dat ik er over twintig jaar anders over denk. Ik ben ook niet tegen, vooral niet als je je daardoor zekerder voelt. Het speelt volgens mij ook minder in Belgie. Ik ken ook niemand die het heeft. Of ze moeten het niet vertellen. Dat kan natuurlijk ook.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Ochtends reinig ik mijn huid met een lotion en daarna breng ik meestal een dagcrème aan die mijn huid minder droog maakt. Ik doe niet zoveel, behalve hydrateren. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik nu zelfs bodylotion gebruikt voor mijn gezicht. Ik weet het, het is ook een kwestie van gemakzuchtigheid. Mijn dagcrème is op en in plaats van naar de apotheek gaan om een nieuwe te halen, gebruik ik al een lange tijd bodylotion.”

“Ik ben ’s ochtends niet meer dan vijf minuten kwijt. Ik gebruik een lichte foundation van Chanel op waterbasis, om te voorkomen dat hij zo op mijn gezicht ligt. Verder nog wat mascara, blush en lippenstift.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik schaam me er toch enigszins voor dat ik niet altijd een dag- of nachtcrème gebruik. Vooral niet, omdat ik nu toch boven de dertig ben. Voorkomen is toch ook beter dan genezen.”

“Ik gebruik niet elke dag make-up en het komt dan ook regelmatig voor dat ik ’s avonds na het douchen meteen mijn bed induik. Dan reinig ik mijn huid niet nog eens extra en gebruik ik ook geen nachtcrème. Dat is natuurlijk wel anders dan dat ik nog een hele laag foundation eraf moet halen. Tot nu toe mag ik niet klagen, maar besef me wel steeds meer dat ik eigenlijk iets aan de verzorging van mijn huid zou moeten gaan doen.”

isabel-de-langhe-2

Wat is jouw beautytip?

“Ik ben niet zo’n beautyqueen, maar ben bijvoorbeeld wel echt fan van de mascara Diorshow. Ik heb hele korte wimpers, en met deze mascara zorg ik wel voor net dat beetje extra lengte en volume. En ik zweer ook bij mijn Chanel foundation, met beschermende factor.”

“Ik gebruik wel altijd handcrème en smeer mijn handen minimaal één keer per dag in. Vaak ook voordat ik ga slapen, als ik niets meer met mijn handen hoef te doen. Mijn oma heeft me ooit geleerd dat je aan je handen kunt zien hoe oud je bent. Smeren dus… Momenteel gebruik ik er eentje van Aesop en daar zit geen beschermende factor in, maar in de zomer heeft dat wel mijn voorkeur.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Zeker een 8. Ik heb gewoon nooit veel problemen gehad. Natuurlijk heb ik weleens last van een droge huid in de winter, maar over het algemeen mag ik niet klagen.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram