arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-iris-van-zwol-6

Het gezicht van: Iris van Zwol

Het gezicht van: Iris van Zwol

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Iris van Zwol.

Iris is 41 jaar en heeft haar eigen bedrijf, van Zwol Marketing. Ze voert freelance marketingopdrachten uit voor bedrijven zoals Pepsico, Danone en Vemedia.

Merk je dat je ouder wordt?

“Mijn poriën worden groter en mijn gezicht is gewoon minder elastisch. Ik merk ook dat mijn oogleden ook steeds meer gaan hangen. Ik roep al 10 jaar dat het enige wat ik wil doen aan mezelf een ooglidcorrectie is. Nu nog niet hoor, maar het staat wel op mijn verlanglijstje. Alhoewel, misschien doe ik het eigenlijk nu wel.”

“Ik twijfel al jaren over botox, maar vind het zo duur. Je moet het natuurlijk elke 2-3 maanden herhalen en je betaalt toch zo een paar honderd euro. Dat vind ik veel geld.”

het-gezicht-van-iris-van-zwol-3

Heb je een huidverzorgingsritueel?

“Ik denk dat ik de afgelopen jaren qua geld al voor een auto op mijn gezicht heb gesmeerd. Ik smeer al vanaf dat ik 25 jaar ben met hele dure producten. Chanel, Dior en al die dure potjes. Maar daar ben ik de laatste tijd een beetje mee gestopt. Ik geloof het allemaal niet meer zo. Ik ben nu overgestapt op Clinique en Clarins. Dat soort merken. En niet te vergeten: Origins. Dat vind ik een fijn merk. Dat is dan toch wat natuurlijker en ik vermoed dat er de goede ingrediënten in zitten.”

“Vroeger deed ik echt alles: scrubben, serum, oog- en dagcrème, maskers, alles… Tegenwoordig heb ik mijn huidverzorgingsritueel iets aangepast en doe ik wat minder. Ik gebruik geen oogcrème meer, geen serum en mijn dag- en nachtcrème zijn nu ook hetzelfde. Ik heb er heel veel uit gehaald, maar er wel zonnebrandcrème aan toegevoegd.”

“Ik ben ook totaal niet merktrouw. Ik denk dat ik elk merk al gehad heb. Ik heb alleen nog nooit een product gebruikt waarvan ik denk: ‘Daar wil ik de hele serie van hebben en dit merk wil ik mijn hele leven blijven smeren’. Nog nooit…”

het-gezicht-van-iris-van-zwol-1

“Ik merk wel dat ik echt iets aan mijn gezicht moet gaan doen. Aan mijn lijf trouwens ook. Ik word gewoon echt ouder. Ook qua eten. Ik word sneller dik, dus ik ben tegenwoordig twee keer per week aan het sporten en probeer daarnaast ook op mijn voeding aan het letten. Groene smoothies in de ochtend, weinig koolhydraten eten en veel vitamines. Het werkt een beetje en ik ben wel wat afgevallen. Maar dat zie je dan alleen ook gelijk weer in je gezicht.”

het-gezicht-van-iris-van-zwol-2

Wat is jouw beautytip?

“Detoxen op Terschelling. Ik ben vorig jaar in mijn eentje, zonder man en kinderen, een week naar Terschelling geweest. Is meer een beautytip voor je huid, lijf en voor je energie. Je bent een week lang met jezelf bezig en dat is zo fijn. Daar word je een beter mens van, zowel vanbinnen als vanbuiten. Ik raad dat dus echt iedereen aan om een keer te doen.”

“O, en laat ik vooral niet Clarins Instant Smooth Self Tanning vergeten. Als je dit opsmeert ben je na een halfuur bruin en dan zegt iedereen: ‘Jeetje, wat zie je er goed uit. Dan heb je niks anders gedaan, behalve dit dus opgesmeerd.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mezelf wel een 8. Ik ben uiteindelijk wel tevreden.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram