arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
iraida-sijp-lens-1

Het gezicht van Iraida Sijp-Lens

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Iraida Sijp-Lens. 

Iraida is 30 jaar en werkzaam als huidverzorgingsexpert en make-upartist.

‘Black don’t crack…’ Is een donkere huid anders dan een lichte huid?

“Ja, een donkere huid is vaak steviger dan een lichte huid, maar ik heb bijvoorbeeld wel weer sneller last van een droge huid. Ik gebruik ook altijd een voedende dagcrème. Ik moet wel oppassen dat ik geen dagcrème met parfum gebruik. Dan krijg ik van die van die onderhuidse bulten. Ik voel het eigenlijk al meteen als ik hem aanbreng dat hij niet goed is. Mijn huid wordt rood, gaat jeuken en ik krijg allemaal kleine bultjes of een echte ontsteking.”

“Als ik eerlijk ben, merk ik nog niet dat ik ouder word. Ik probeer mijn huid ook echt goed te verzorgen en veel water te drinken. Maar ik kan niet zeggen dat je aan mijn huid ziet dat ik dertig ben, ik heb eigenlijk nog nergens rimpels.”

“Daar staat tegenover dat ik wel wallen heb. Sowieso heb je er met een donkere huid sneller last van: donkere kringen. Ik ben zeker niet de enige. Vooral als ik ziek ben, dan vallen ze extra op. Maar ook in het dagelijks leven camoufleer ze eigenlijk altijd. Maar ik vind het niet erg hoor, dan maar elke dag een beetje concealer.”

iraida-sijp-lens-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik reinig mijn huid altijd, ’s ochtends en ’s avonds. Ik hou trouwens wel van lekker makkelijk. Ik ben dus niet van eerst mijn ogen schoonmaken en dan weer met een ander product de rest van mijn gezicht. Ik wil alles gewoon in één keer verwijderd hebben.”

“Ik gebruik nu een mousse voor onder de douche, Douglas Beauty System. Daar kun je hele gezicht mee schoonmaken. Zo lekker: schuimen, inmasseren en dan met water afnemen. Ik doe dat ook ’s avonds. Ik douche ook echt twee keer per dag. Dat zit gewoon in mijn systeem. Het is gek, maar soms heb ik geen zin om mijn gezicht te reinigen, maar dan voel ik wel de behoefte om te gaan douchen. Dat voelt gewoon zo lekker, echt helemaal schoon.”

iraida-sijp-lens-2

“Ik gebruikte eerst de producten van Clinique, maar daar kreeg ik soms ook van die onderhuidse bulten van. Zelfs bij de producten voor een gevoelige huid. Nu ben ik fan van de producten Annayake. Geen idee waarom, maar het merk spreekt me gewoon aan. Nu heb ik de Enriched-crème en die is wat voller. Vanaf moment één ben ik er al verslaafd aan.”

“En ik scrub mijn huid minimaal twee keer per week. Ik hou van scrubben, vind het zo fijn om mijn huid gladder te maken. Dat hoort ook wel een beetje bij een donkere huid. Juist, omdat hij snel droog aanvoelt en wat steviger is, vind ik het lekker om een grove scrub te gebruiken. Met korrels erin, dan voelt het na afloop heel zacht.”

Annayake

“Ik heb ook de Fluide Matifant van Annayake. Die vind ik heel lekker, maar ben meestal te lui om een serum én een dagcrème te gebruiken. De oogcrème Spiralis Gel Crème Countour Des Yeux gebruik ik wel altijd, vanwege mijn donkere kringen.”

“Huidverzorging is enorm belangrijk. Ik kan ook bijna niet zonder goede reiniging of voedende dagcrème, dat is voor mij de basis. Ik gebruik elke dag make-up en dan moet je je huid goed verzorgen.  Ik werk 3 dagen, maar ik maak mezelf 7 dagen per week op. Ik ben er gewoon aan gewend om make-up te dragen. Ik ga bijvoorbeeld ook echt niet zonder wenkbrauwen de deur uit, wat ik ook doe.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Als ik een luie dag heb ik reinig ik mijn gezicht dus niet. Dan ga ik ’s avonds wel onder de douche, maar dan verwijder ik dus niet al mijn make-up. Omdat ik best veel make-up gebruik, duurt het ook best lang voordat alles eraf is. En daar heb ik niet altijd zin in, dan wil ik gewoon slapen. Het gebeurt niet heel vaak, maximaal één keer per week.”

iraida-sijp-lens-4

Wat is jouw beautytip?

“Ik vind sowieso dat je je huid goed moet verzorgen. Zodra je make-up gebruikt is het belangrijk dat je je huid reinigt en begint met het smeren van een verzorgende dagcrème. Dat hoeft niet per se een anti-agingproduct te zijn.”

“Er is geen bepaalde leeftijd wanneer je een antirimpelcrème moet gaan gebruiken. Ik ben vanaf mijn 25ste met anti-agingproducten begonnen, maar je moet kijken naar je eigen huid. Maar zodra je met make-up start, moet je ook beginnen met het verzorgen van je huid.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben eigenlijk wel tevreden… Wat zal ik mezelf geven? Toch wel een 8,5, misschien zelfs wel een 9.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram