arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-ilonka-bink-1

Het gezicht van: Ilonka Bink

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ilonka Bink.

Ilonka is 60 jaar en werkzaam als medisch analiste bij Atal-Medial.

60 jaar, merk je dat je ouder wordt?

“Ik hoor vaak dat ik er nog goed uitzie voor mijn leeftijd, maar ik zie eigenlijk niks bijzonders. Ik ben gewoon mezelf. Ik ben ook wel tevreden en merk ook niet heel veel verschil. Het is alleen zo dat ik sinds kort drie ouderdomswratjes heb gekregen. Misschien zitten ze er al jaren, maar vallen ze me nu pas op. Ik twijfel erover om ze weg te laten halen, maar als dit het ergste is, mag ik echt niet klagen.”

“Toch vind ik het behoorlijk oud klinken: 60 jaar. Dat gevoel had ik totaal niet bij veertig, en ook niet bij vijftig, maar wel met zestig. Alleen zal ik nooit liegen over mijn leeftijd. Ik weet dat mijn moeder er ook last van had. Die voelde zich op haar zestigste ook een beetje uitgerangeerd.”

Hangende mondhoeken

“Wat ik heel lelijk vind, echt superlelijk, zijn mijn hangende mondhoeken. Dan krijg ik de vraag of ik chagrijnig ben, terwijl ik me juist hartstikke vrolijk voel. En mijn kin vind ik ook niet zo mooi. Toch ben ik dan weer niet zo ijdel dat ik er iets aan wil laten doen. Ik stoor me eraan als ik in de spiegel kijk, maar daarna ben ik het ook weer snel vergeten.”

het-gezicht-van-ilonka-bink-4

“Ik wil graag natuurlijk mooi oud worden, dus ik ga gewoon zo door als ik nu doe. Het is wel zo dat ik mijn huid de laatste tijd steeds beter verzorg. Vroeger was ik daar niet zo mee bezig. Ik heb altijd al wel een dagcrème gebruikt en mijn huid schoongemaakt, maar niet op de manier zoals ik dat nu doe. Nu ik zestig ben vind ik het belangrijk om mijn huid goed te reinigen, te verzorgen en van vocht te voorzien. Ik doe er meer moeite voor en wil er ook graag voor zorgen dat het allemaal mooi blijft. Ik wil wel een beetje appetijtelijk oud worden.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik vind het leuk om mijn huid goed te verzorgen. Het hoort er ook bij, het is gewoon een onderdeel van je dagelijkse hygiëne. En ik zie het niet alleen als iets om mooier van te worden, maar ook een momentje voor mezelf.”

“Ik heb de Clarisonic. In het begin gebruikte ik hem elke dag, maar dat moet ik niet doen. Dat is voor mijn huid echt veel te heftig. Nu gebruik ik hem alleen in het weekend, op zaterdagochtend en zondagavond. Dat is genoeg. Ik heb nu de standaard reinigingsborstel, maar er schijnt ook nog een zachtere versie te zijn. Misschien dat ik die binnenkort ga kopen.”

 

het-gezicht-van-ilonka-bink-3

“Om mijn make-up te verwijderen gebruik ik doordeweeks Garnier Micellair Reinigingswater. Die vind ik zo fijn. Soms wissel ik hem af met die van Nivea, die vind ik eigenlijk net zo goed. Ik heb lenzen, dus kan niet alle producten verdragen. Vooral rond mijn ogen moet ik geen vette producten gebruiken. Ik gebruik bijvoorbeeld ook geen oogcrème. Die heb ik niet eens, maar heb ik volgens mij ook nog nooit gebruikt.”

“Mijn huidverzorgingsritueel is niet zo uitgebreid. Overdag gebruik ik Olaz Regenerist en daarna een gekleurde dagcrème met SPF. Ik heb ook zo’n spray die ervoor zorgt dat je make-up beter blijft zitten: Prep + Prime van Mac. Hij schijnt goed voor je huid te zijn, want er zit volgens mij ook vitamine E in, maar als hij op is, weet ik niet of ik dit product nog een keer koop. Als ik eerlijk ben, zie ik namelijk geen verschil.”

“’s Avonds gebruik ik Hope in Jar. Alleen niet de nachtcrème, die is te vol en daar krijg ik pukkels van. Daarom kies ik voor de de dagcrème, maar dan voor de nacht. En soms gebruik ik de amandelcrème van Weleda, dat is ook weer een dagcrème.”

het-gezicht-van-ilonka-bink-2

Wat is jouw beautytip?

“Dat je goed voor je huid moet zorgen. Ik merk dat mijn huid daar baat bij heeft. En daarnaast rook en drink ik niet. Dat zie je toch aan je huid, daar ga je sneller van tekenen. Maar ja, uiteindelijk moet jet het natuurlijk zelf weten. Wie ben ik om te zeggen dat je niet mag roken?”

Wat is jouw beautyzonde?

“Het komt niet vaak voor, maar soms vergeet ik de make-up van mijn ogen af te halen. Maar dat komt eigenlijk heel weinig voor, omdat ik het juist zo lekker vind om met een schone huid te gaan slapen en mezelf uitgebreid voor te bereiden op de nacht. Vroeger was ik daar te druk voor, maar nu heb ik er alle tijd voor om mijn huid goed te reinigen en te hydrateren. En die gun ik mezelf dan ook.”

“Toch denk ik dat een goede huid ook wel genetisch bepaald is. Mijn moeder had een mooie huid en ik zie dat mijn dochter het ook heeft. Zonder dat we er veel moeite voor hoeven te doen.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mezelf nog wel een dikke 8 hoor. Maar eigenlijk is dat geen verdienste, als je ziet hoe weinig ik er voor doe. Mijn huid is gewoon zo.”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram