arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
haske-kroes-sommers-2

Het gezicht van: Haske Kroes-Sommers

Elke zaterdag vind je hier de rubriek ‘Het gezicht van’. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Haske Kroes-Sommers.

Haske is 37 jaar en interieurstylist en gespecialiseerd in het stylen van kinderkamers. Daarnaast heeft ze haar eigen blog www.kinderkamervintage.nl.

37 jaar, vind je het een leuke leeftijd?

“Ik moet dus altijd even nadenken over hoe oud ik ben, stom hè? Ik denk dat ik mijn werk nooit op deze manier had kunnen doen, als ik jonger was geweest. Stylingsadvies geven is iets heel persoonlijks en mede door de ervaring die ik heb opgedaan, kan ik het allemaal wat beter verwoorden en op die manier mijn kunde overbrengen. Dus in dat opzicht is het fijn dat ik wat ouder ben, maar voor de rest… 

“Ik zie wel aan mijn huid dat ik ouder word. Ik heb bijvoorbeeld echt last van kraaienpootjes als ik lach. Ik hou er ook rekening mee op foto’s, probeer iets minder uitbundig te lachen. Natuurlijk niet op vakantiefoto’s, maar bijvoorbeeld wel bij portretfotografie.”

haske-kroes-sommers-1

Zorg je goed voor je huid?

“Mijn zus is schoonheidsspecialiste en helemaal fan van de biologische producten. Zij heeft me dus recent aan de oogmake-upremover en lotion gezet, zodat ik ook elke avond mijn make-up verwijder. Dat deed ik namelijk echt heel slecht. Dat liet ik altijd gewoon zitten en spoelde ik het er de volgende ochtend onder de douche af. Nu ben ik daar echt heel secuur in geworden en maak ik trouw elke avond mijn gezicht schoon.”

“Ik heb couperose en vooral in de winter heb ik daar heel veel last van en ben ik snel rood. Ik gebruik nu ook ’s ochtends en ’s avonds een crème speciaal tegen couperose. Dat is een beetje een vettige crème. Gelukkig heb ik nooit last van pukkels, ook niet toen ik jong was, dus kan ik zonder problemen deze vollere crème gebruiken.”

haske-kroes-sommers-3

Wat is jouw beautytip?

“Geen idee of het überhaupt samenhangt met de couperose, maar ik heb last van een hele droge huid. Ik merk dat de producten van Dr. Baumann ook heel erg goed tegen droge huid werken. Ik heb dat nooit eerder meegemaakt.”

Welk cijfer geef je jouw huid?

“Ik denk dat ik mezelf tot twee jaar geleden een 8 gaf en nu is het een 7. Ik heb wel een makkelijke huid, maar ik krijg ook rimpels en couperose en als je goed kijkt zie je inmiddels ook kleine adertjes.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram