arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-gulhan-tanriverdi-4

Het gezicht van: Gulhan Tanriverdi-Hortoglu

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Gulhan Tanriverdi – Hortoglu.

Gulhan is 40 jaar oud en werkzaam als kliniekmanager bij de Amstelzijde Kliniek.

40 jaar? Voelt het als een mijlpaal in je leven?

“Ik wilde heel graag 40 jaar worden. Dat klinkt raar, maar het geeft mij stabiliteit. Ik ben niet meer de jonge vrouw en ik probeer het ook niet te zijn. Het geeft een soort van rust. Ik weet inmiddels goed wat ik wil in mijn leven. En heb ook enigszins een structuur gevonden: ben gelukkig getrouwd en heb twee kinderen. Ik weet waar ik naartoe wil en ben op een punt dat ik me verheug op wat de toekomst gaat brengen.”

“Ik probeer er natuurlijk ook wel goed uit te zien voor mijn leeftijd. Ik ben getrouwd met een cosmetisch arts (Gulhan is de vrouw van Hayri Hortoglu), dus dat kan ook bijna niet anders.”

“Ik gebruik botox in mijn fronsrimpel en kraaienpootjes. Niet te veel, want ik wil dat het er nog wel natuurlijk uitziet. Ik kan bijvoorbeeld alles nog gewoon bewegen, dus de meeste mensen zien het ook niet.”

“Ik heb ook fillers in mijn lippen, maar ik moet eerlijk zeggen dat dat toch alweer lang geleden is gedaan. Maar mijn geheim zit hem in een chemische peeling van TCA 35%. Ik heb dit tot nu toe twee keer gedaan en ik vind dat dit echt bijdraagt aan een mooie huid. Kan natuurlijk niet ontkennen dat het geen pijn doet. Het brandt en de dagen na de behandeling ben je natuurlijk ook niet echt toonbaar. Ik ben wel makkelijk en ik vind het niet erg om met zo’n gezicht naar buiten te gaan. Ik doe gewoon boodschappen en haal ook mijn kinderen uit school.”

het-gezicht-van-gulhan-tanriverdi-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Het is een soort traditie geworden, maar ik maak elke ochtend mijn gezicht schoon met een doekje van wol. Het doet een beetje pijn, maar ik ben er inmiddels aan gewend. Het voelt zo lekker en ik mis het ook echt als ik het niet doe. Je kunt het een beetje vergelijken met scrubben. Het verwijdert de dode huidcellen en ik denk dat het echt bijdraagt aan mijn mooie huid.”

“Ik gebruik niet zo veel make-up, dus ik reinig niet elke avond heel uitgebreid mijn gezicht. Ik denk dat het ook niet uitmaakt, als er niet zo veel op zit.”

“Aan het eind van de winter begin ik met een dagcrème met een factor. SPF 15 is voldoende hoor, want ik denk dat als de factor hoger is, het ten koste gaat van de rest van de ingrediënten in de crème. Maar als de zon meer gaat schijnen, gaat hij wel omhoog en als ik met vakantie ga, gebruik ik standaard factor 50. Ik gebruik al drie jaar de zonnebrandcrème van Image Skincare. Ik ben er gewoon heel blij mee. Dat beschermen tegen de zon is trouwens wel een gewoonte van de laatste jaren, daarvoor was ik er minder mee bezig.”

het-gezicht-van-gulhan-tanriverdi-2

Wat is jouw beautytip?

“Veel water drinken, je beschermen tegen de zon: dat soort dingen. Het zijn vaak de simpele dingen waarvan je weet dat ze goed voor je huid zijn, maar het gaat er uiteindelijk om dat je het ook doet. “

“En ook 3-4 per jaar naar de schoonheidsspecialiste. Het geeft echt een goed gevoel. Het is natuurlijk geen must, maar als het kan moet je er de tijd voor maken. Echt even je huid diep laten reinigen. Natuurlijk maak ik mijn huid zelf ook schoon, maar ik kan het niet zo goed als zij.”

het-gezicht-van-gulhan-tanriverdi-1

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik wil niet brutaal zijn, maar ik geef mijn huid wel een 8 of een 8,5.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram