arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-gila-siero-1

Het gezicht van: Gila Siero

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Gila Siero.

Gila is 36 jaar oud en heeft haar eigen webshop in dames- en kinderkleding Lilyrosemode.nl.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, ik merk het vooral aan mijn lijf, want in mijn hoofd denk ik nog steeds dat ik 25 jaar ben. Vroeger kon ik echt alles eten. Dat wat ik naar binnen propte, ging er ook meteen weer af. Nu moet ik echt opletten wat er allemaal naar binnen gaat. Na twee kinderen is het natuurlijk een heel ander verhaal en ook stoppen met roken heeft het allemaal geen goed gedaan.”

“Ik zou meer met mijn huid bezig moeten zijn dan dat ik nu ben, maar ik zie wel dat het stoppen met roken goed is geweest. Ik voel me veel beter nu en merk het echt aan alles. Stiekem vraag ik me weleens af hoe erg het geweest zou zijn als ik nog had gerookt. Ik heb het idee dat mijn huid veel grauwer zou zijn.”

“Ik kijk af en toe in de spiegel en dan zie ik mijn moeder. Met name als ik om 05.30 uur wakker ben. Dan realiseer ik me ook ineens dat ik oud word. Ik zie er ook echt ouder uit dan een paar jaar geleden. Ik vind het ineens heel hard gaan.”

het-gezicht-van-gila-siero-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik probeer sinds kort, als de kinderen in bad gaan, om mijn huid ook schoon te maken. Ik vergeet het anders gewoon. Daarna gebruik ik een dagcrème en sinds ik voor mijn verjaardag een serum heb gekregen, doe ik dat er nu ’s ochtends standaard ook bij. Maar eigenlijk is het heel simpel: twee keer per dag schoonmaken en twee keer per dag smeren.”

“Meestal lukt het ’s ochtends nog wel om mijn gezicht te reinigen, maar schiet het er ’s avonds nog weleens bij in. Het zou natuurlijk beter zijn als het andersom was geweest, maar ik realiseer me wel steeds meer dat ik er echt tijd aan moet besteden. L’Oréal heeft daar zo’n mooie zin voor: ‘Because you’re worth it.”

het-gezicht-van-gila-siero-2

“Ik gebruik het reinigingswater van Garnier, dat vind ik gewoon makkelijk. Als het zo’n heel uitgebreid ritueel wordt met verschillende stappen, haak ik af. Met dit reinigingswater kun je gewoon met een wattenschijfje je gezicht schoonmaken. Daar vind ik altijd wel een momentje voor.”

“Welk merk ik gebruik is een beetje een aanbiedingskwestie. Ik schipper altijd een beetje tussen Dr. van der Hoog en Biodermal. Ik beknibbel echt op mijn schoonheidsproducten. Het valt me namelijk op dat er altijd wel één van deze twee merken in de aanbieding is. Dan krijg je één product gratis, of er is bijvoorbeeld een actie met 40% korting. Ik hou het ook echt goed in de gaten, op die manier kan je heel veel geld besparen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je er niet op let.”

het-gezicht-van-gila-siero-4

Wat is jouw beautytip?

“Water drinken. Niets meer en niets minder. Je leest zoveel en iedereen heeft weer een andere mening. Als je de verhalen zou moeten geloven, moet je minimaal 48 serums gebruiken om elk rimpeltje weg te krijgen. Ik denk dat alleen water echt goed voor je is. Water drinken is gewoon niet alleen goed voor je gezicht, maar ook voor de rest van je gezondheid.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 7. Ik laat het allemaal over me heen komen. Ik zou bijvoorbeeld nooit botox gebruiken. Ik ben zo bang voor naalden. Ik denk dat het heel mooi kan zijn, maar de angst wint het altijd van het potentiële resultaat.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram