arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-gigi-bowmer-2

Het gezicht van: Gigi Bowmer

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Gigi Bowmer. 

Gigi is 46 jaar en werkzaam als freelance make-upartist voor Estée Lauder.

46 jaar. Gewoon een getal of speelt het een grote rol in je leven?

“Mijn leeftijd is eigenlijk een goed bewaard geheim, maar vanaf nu is het dus ‘out in the open’. Ondanks dat doet het me niet zo veel en heb ik voor mijn gevoel nog een heel leven voor me. Ik doe er ook niks mee, zit lekker in mijn vel en ben gewoon happy.”

“Natuurlijk wil ik er wel gewoon goed uitzien. ‘Growing old gracefully’ en dat betekent voor mij dat je je huid goed moet verzorgen. Een lijntje in je gezicht kan je juist extra uitstraling geven, maar wat niet hoeft, dat hoeft ook niet. Een uitgedroogde huid met rimpels is nergens voor nodig.”

“Ik ben zeker niet vies van fillers, heb mijn lippen ook ooit laten opvullen, maar vind het wel belangrijk dat je ervoor waakt om je uitdrukking te behouden. Dat als je iets aan jezelf laat doen, dat je niet meteen alles laat weghalen. Botox vind ik bijvoorbeeld bij mezelf gewoon nog niet nodig. Mijn moeder riep vroeger altijd ‘niet fronsen!’, daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Het is één van de weinige dingen waar ik wel naar geluisterd heb.”

het-gezicht-van-gigi-bowmer-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Het ligt voor de hand dat ik redelijk verslaafd ben aan de producten van Estée Lauder. Los daarvan: ik zweer gewoon bij de Advanced Night Repair. Er zit zo veel hyaluronzuur in, het product wordt niet voor niets als de ‘holy grail’ gezien. Ik ben er verslaafd aan. Ik gebruik hem onder mijn dag- en nachtcrème, meng hem door mijn concealer of foundation en hij is zelfs geschikt als primer. Maar hij is ook ideaal als het buiten koud is en ik wil mijn huid tussendoor even een touch-up geven en van vocht voorzien.”

“Ik ben meestal heel vroeg op, rond 5 uur. Ik drink dan eerst drie tot vier glazen water en ga dan de hond uitlaten. Daarna ga ik lekker ontbijten en begin ik pas aan mijn ochtendritueel. Ik ben ook helemaal fan van de New Dimension Shape + Fill Expert. Dat is een nieuw serum dat het natuurlijk volume van je huid aanvult en de stevigheid herstelt. Je merkt trouwens wel dat ik toegang heb tot alle producten van Estée Lauder, want ik gebruik daarnaast de Revitalizing Supreme Crème, de oogbalm, de Stay-in-Place High Cover Concealer SPF en als laatste stap nog een klein beetje poeder.”

“Ik ben van mening dat je niet zonder goede reinigingsproducten kan en dat je zowel ’s ochtends als ’s avonds je gezicht moet reinigen. Je hoeft hiervoor heus geen aparte producten te gebruiken, maar het gaat er gewoon om dat je het doet. Je transpireert, produceert afvalstoffen en je huid is 24 uur per dag aan het werk. Om je poriën echt grondig te kunnen reinigen, is water alleen gewoon niet voldoende.”

“Het komt dan ook nooit voor dat ik met make-up ga slapen. Al ben ik nog zo moe, ik reinig altijd mijn gezicht. Natuurlijk zijn er ook dagen bij dat ik echt geen zin heb om het eraf te halen, maar ik doe het altijd. Je ziet echt het verschil.”

het-gezicht-van-gigi-bowmer-1

Wat is jouw beautyzonde?

“Hmmmm, dan moet ik even hard nadenken…. Ik vergeet soms zonnebrandcrème te gebruiken. Ik woon op het platteland en het komt regelmatig voor dat ik buiten loop met de hond en denk: ‘o ja, zonnebrandcrème’. En ik verwaarloos ook mijn handen. Ik heb het voornemen om deze zomer meer aandacht te besteden aan mijn handen. Als ik dan toch mijn gezicht insmeer, om dan ook mijn handen mee te nemen.”

“Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien, maar ook weer niet ten koste van alles. Het moet wel leuk blijven. Ik drink ook heus weleens een wijntje en ik kan daar ook echt van genieten. Je moet eerder gelukkig zijn met wie je bent en een eigen identiteit uit durven te stralen.” 

Wat is jouw beautytip?

“Behalve voldoende slaap, is het mijn tip om vaker je huidverzorging met je make-up te mengen. Vooral als je een droge huid hebt, is het handig om bijvoorbeeld je oogcrème met concealer te mixen. Of je serum met je foundation. Door het te combineren voorkom je dat je er opgemaakt uitziet en je make-up op je gezicht ziet liggen.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 7. Mijn wens is nog meer vocht en mijn huid kan altijd nog net iets gladder. En hoe goed ik hem ook verzorg, mijn kin is en blijft met regelmaat onrustig hoe goed ik hem ook verzorg. Als ik me heel druk maak zie je dat terug in mijn kin, maar volgens mij is dat menselijk. Toch?”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram