arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-eva-velders-2

Het gezicht van: Eva Velders

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Eva Velders.

Eva is 35 jaar oud en werkzaam als kliniekmanager bij Amsterdam Plastic Surgery.

35 jaar, voelt dat als een kantelpunt?

“Het valt wel mee, maar ik merk wel dat ik ouder word. Vanaf mijn dertigste kreeg ik ineens last van pigmentvlekken en rimpeltjes. En vroeger hoefde ik nooit iets te doen voor mijn lijn of voor mijn gewicht. Nu kan ik echt niet meer alles in mijn mond stoppen.”

“Die pigmentvlekken komen voor in mijn familie. Mijn vader heeft sproeten en mijn moeder heeft ook last van pigmentvlekken. Het is dus echt erfelijk. Ik heb ook altijd al sproeten gehad, maar ineens werden het er veel meer. Mijn omgeving vond het lief staan en vooral heel schattig, maar ik vond het juist storend.”

“Ik ben eerst begonnen met IPL en dat werkte eigenlijk prima, maar het lastige is dat je in de periode rondom de behandeling echt niet in de zon mag: 6 weken daarvoor niet, en 6 weken daarna niet. Ik ben toen begonnen met PRP. Je ziet misschien niet meteen resultaat qua pigmentvlekken, maar ik doe deze behandeling nu al twee en een halfjaar en ze zijn bijna helemaal verdwenen. Mijn huid is zo veel mooier geworden.”

het-gezicht-van-eva-velders-1

“En ik ga ook sinds mijn dertigste naar de plastisch chirurg voor botox. Eigenlijk baby-botox over mijn hele gezicht, om te voorkomen dat ik echt rimpels krijg. Ik heb hierdoor ook geen lijntjes boven mijn lippen. Ik slaap op een zij en dat zorgt echt voor rimpels op mijn bovenlip. Met botox voorkom je dat. En ik heb van nature volle lippen, maar om de krul extra te stimuleren, heb ik fillers in mijn lippen en een klein beetje in mijn neus-lippenplooi.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik reinig mijn huid heel goed, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Ik heb geen voorkeur voor een specifiek merk, als het maar wel natuurlijk is. Zonder parabenen of andere rotzooi. Daarnaast gebruik ik een dagcrème, Oxygenetix. Dat is een minerale crème, weer zonder toevoegingen, behalve een factor. Die is niet heel hoog, dus ik moet nog wel elke twee uur een zonnebrandpoeder opdoen met een factor.”

“Mijn dagcrème is niet altijd hydraterend genoeg, dus als ik merk dat mijn huid extra behoefte heeft aan vocht gebruik ik Alhydran. Dat is een littekencrème, ook zonder chemicaliën. Het is een wat dikkere crème, die ook niet lekker ruikt, maar wel wetenschappelijk getest is.”

het-gezicht-van-eva-velders-3

“Ik heb een gevoelige huid, dus ik drink heel veel water, ik eet gezond en ik detox mezelf regelmatig. Ik ga ook nu weer een week naar Frankrijk om daar te ontgiften, te relaxen, te mediteren en alle stress uit mijn lichaam te laten verdwijnen.”

Wat is jouw beautytip?

“Mijn brandwondencrème én ik ben fan van minerale producten, omdat daar ook geen rotzooi in zit. En PRP natuurlijk. Die behandeling geeft je huid echt een boost. Het is echt niet zo dat je er ineens 5 jaar jonger door wordt en je kan niks doen tegen de zwaartekracht, maar PRP vermindert het allemaal wel.”

“Wat ik spannend vind, is wat er na elke behandeling mooier is geworden aan mijn huid. Er verdwijnen elke keer een aantal oneffenheden. De ene keer verdwijnen de sproetjes, dan weer een acneplekje. Het is echt een geweldige anti-aging behandeling.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik heb een lastige huid, maar weet hem wel goed onder controle te houden. Ik denk dat ik mezelf wel een 8 geef.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram