arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
eva-kuijper-1

Het gezicht van: Eva Kuijper

Vanaf nu elke zaterdag: Het gezicht van. In deze nieuwe rubriek vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht.

Deze week: Eva Kuijper, is 41 jaar, woont in Amsterdam en is docente Human Resource Management op de Hoge School van Amsterdam. 

Vind je het erg om ouder te worden?

“Ja, en nee. Het is fijn om altijd in de bloei van je leven te zijn, maar dat is natuurlijk niet realistisch. Ik accepteer het dan ook gewoon dat ik ouder word. Ik vind het wel jammer, maar het hoort gewoon bij het leven. Ik doe er dan ook helemaal niets aan om het tegen te houden.”

“Ik merk wel aan mijn huid dat ik rimpels krijg en dat het allemaal iets doffer is geworden de afgelopen jaren. Ik zie het voornamelijk als ik naar foto’s kijk van vijf of tien jaar geleden. Ik probeer mezelf er dan altijd van te overtuigen dat je het niet ziet dat ik ouder ben geworden, maar ik moet toegeven dat je het wel degelijk ziet. Toch doet me weinig.”

eva-kuijper

Heb je een speciaal huidverzorgingsritueel?

“Ik douche en was mezelf dan met zo’n douchelotion, maar voor de rest helemaal niks. Ik gebruik geen crème, helemaal niks. Als het echt warm is, de zon veel schijnt en ik ben veel buiten, dan wil ik nog wel eens een zonnebrandcrème gebruiken. Maar ik vind het eigenlijk helemaal niet lekker, het gevoel dat je iets op je huid hebt.”

Mijn moeder was heel erg van het smeren. Die smeerde altijd dikke lagen crème op mijn broer en mij, vanwege onze droge huid. Vanaf het moment dat ik het zelf kon doen, heb ik gewoon nooit meer een crème gebruikt.”

“Ik heb ook een mega, hyper, supergevoelige huid. Ik kan echt niks hebben. Zodra ik oogschaduw gebruik of überhaupt iets van make-up, dan zwelt mijn huid op. Ik krijg overal bultjes en jeuk. Zo erg, dat ik er ook echt ziek van wordt. Ik heb me ooit, nadat ik glittermake-up had gebruikt voor een wild feestje, serieus ziek moeten melden op mijn werk. Mijn hele gezicht was dik en rood. En niet zomaar, het zag er echt niet gezond uit. Ik gebruik alleen mascara.

eva-kuijper-3

Wat is jouw beautytip?

“Regelmatig leven helpt echt. Ik ga iets vroeger naar bed dan vroeger, omdat ik het anders allemaal niet volhoudt. Ik ga elke dag om 22.30 uur naar bed, geen uitzondering. Ook tijdens de vakantie. En ik zweer bij biologisch eten. Ik maak alles zelf en gebruikt nooit zakjes en potjes die vol met zout en E-nummers zitten. En lekker buiten zijn. Voor je huid minder goed, maar ik doe alles op de fiets.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een dikke 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram