arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-eva-bartels-3

Het gezicht van: Eva Bartels

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Eva Bartels.

Eva Bartels is 27 jaar, is actrice, performer en beeldend kunstenaar.

Voel je je jong?

“Ja, eigenlijk wel. Ik zit echt enorm goed in mijn vel. Ik begin steeds meer de maakbaarheid van het leven te ontdekken. Ik heb ontdekt dat je de wereld kan modelleren zoals je dat zelf wilt en dat vind ik echt supercool. Als je duidelijk aangeeft wat je wilt, dan is het vaak ook mogelijk. Ik weet tegenwoordig wat ik wil met mijn leven en daar kan ik dus echt optimaal van genieten.”

“Ik zie ook nog niet echt dat ik ouder word. Misschien wel een beetje, maar wel heel langzaam. In dat opzicht heb ik echt mazzel met mijn huid. Als ik kijk naar vriendinnen, dan zie ik dat het bij hen een stuk harder gaat. Ik kan het ook niet echt verklaren, behalve dan dat ik heel erg van hoeden hou. Ik heb echt bijna elke dag wel een hoed op, ook in de zomer en dat scheelt natuurlijk wel heel erg qua hoeveelheid zon.”

het-gezicht-van-eva-bartels-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Ochtends was ik mijn gezicht onder de douche. Ik ben verslaafd aan de facewash van Kiehl’s. Ik douche altijd af met koud water en dan gooi ik ook een extra plens over mijn gezicht. Het schijnt alleen niet zo goed voor couperose, dus ik ben bang dat ik daar sneller last van ga krijgen. En na het douchen smeer ik mijn nieuwste ontdekking op mijn waffel: vitamine C uit de koelkast.”

“Soms gebruik ik ook wel eens een masker. Ik heb net een Dode Zee-masker uit IJsland gekregen, dus dat gebruik ik nu regelmatig, maar ik maak ook vaak maskers zelf. Met amandelolie, kurkuma en dat soort ingrediënten. ’s Avonds smeer ik het liefst vettige dingen op mijn hoofd. In Marrakech heb ik dus echte arganolie gekocht, die is echt supergoed.”

het-gezicht-van-eva-bartels-5

Wat is jouw beautytip?

‘Ik probeer vooral zo veel mogelijk plezier te hebben in het leven: veel lachen, seks. Dat zie je terug in mijn huid, haar en zelfs aan mijn billen. Ik ben er echt van overtuigd dat er zoveel goeds schuilt in dat soort natuurlijke dingen.”

“Maar ik drink ook elke ochtend gemberthee met citroensap. En ik eet geen vlees. Ik denk dat er in vlees gewoon heel veel slechte dingen zitten, zoals bijvoorbeeld hormonen. Moet ook wel eerlijk zeggen dat ik het ook niet zo lekker vind. Ik kan heel veel andere dingen bedenken om te eten, zonder dat er dieren voor dood hoeven. Havermout, avocado, noten. Ik eet wel heel veel vis. Drie keer per week haring. dat dan weer wel. Daarnaast eet ik ook bijna geen zuivelproducten.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben eigenlijk best wel blij, ik kan ook niet anders zeggen dan dat ik best wel een goede huid heb. Ik denk dat ik mezelf daar wel een 8 voor wil geven.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram