arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-emmy-klos-3

Het gezicht van: Emmy Klos

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Emmy Klos.

Emmy Klos is 45 jaar en werkzaam als eigenaar/importeur van Salon Cosmetics.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, ik merk het wel. De rokerslijntjes bij mijn lippen beginnen te komen. Ondanks dat ik al 20 jaar niet meer rook, heb ik daar wel last van.”

“En ik word ook iets dikker, steviger en het gaat er allemaal lastiger vanaf. Ik hou ook gewoon te veel van lekker eten en gezelligheid en daar hoort dan natuurlijk ook weer een wijntje bij. Ik probeer te letten op mijn eten en laat de koolhydraten sinds kort ook staan. Dus geen aardappels, rijst en pasta. Vooral met die laatste heb ik moeite. Ik at namelijk echt veel pasta. Natuurlijk eet ik het nog steeds wel eens als ik uit eten ga, maar niet meer zo regelmatig als voorheen.”

“Ik ben inmiddels 12 kilo afgevallen en deze nieuwe manier van eten hou ik gewoon vast. Dus veel groentes, weinig vlees en meer kip en vis. Ik zou wat meer moeten gaan bewegen, maar dat zit dus niet in mijn systeem. Ik ben er gewoon niet zo van. Ik heb een crosstrainer in mijn huis staan, maar ik heb er uiteindelijk de discipline niet voor.”

het-gezicht-van-emmy-klos-4

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik reinig mijn huid natuurlijk en gebruik daarnaast ook nog een masker, scrub, serum en oogcrème en verzorg zelfs mijn decolleté. Maar ik vind dus dat mijn handen en voeten net zo veel aandacht moeten krijgen als mijn gezicht. Eigenlijk is de verzorging van de huid van je handen net zo belangrijk. Als je kijkt wat je allemaal met je handen doet… Gebruik van sterke schoonmaakmiddelen en bijvoorbeeld ook gewoon chloor. Je moet er toch niet aan denken dat je dat ook met je gezicht doet. We doen het wel met onze handen, dus daarom moeten we ze ook zo goed (of zelfs beter!) verzorgen.”

“Ik heb altijd gelakte nagels. Ik lak ze elke week. Mijn favoriete kleur is van Caption: Sorry, I’m not sorry. Die is felroze, maar ik draag ook graag een nudekleur.”

het-gezicht-van-emmy-klos-1

“Als ik mijn lichaam scrub, dan neem ik eigenlijk ook altijd mijn handen mee. En ik breng ook altijd een serum aan. Ik heb een handzalf die een filmpje achterlaat op mijn handen en ze beschermt tegen de zon.”

Wat is jouw beautytip?

“Toch om je handen te verzorgen. Dat doen echt veel te weinig vrouwen. Het is vaak een kwestie van: ‘Ik weet wel dat ik het moet doen, maar doe het niet.’ Maar het is zo’n kleine moeite om altijd een handcrème in je tas te stoppen en gewoon je handen regelmatig in te smeren. Vooral als je wat ouder wordt, is het toch vaak zo dat je hals, decolleté en handen je leeftijd verraden. “

“Als je last hebt van broze nagels dan heeft dit meestal te maken met het verwaarlozen van nagelriemen. Zodra je deze consequent verzorgt, zie je dat vanzelf binnen een aantal weken terug aan je nagels.”

het-gezicht-van-emmy-klos-2

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben wel tevreden, het is oké. Ik geef mezelf een 6,5 of een 7. Ik moet wel zeggen dat ik misschien zou willen kijken naar de mogelijkheden van botox. Ik vind het heel eng en hoor ook vaak nare berichten, maar wil gewoon graag iets doen aan de lijntjes in mijn voorhoofd en rond mijn mond. Natuurlijk niet helemaal strak, want ik wil ook mijn mimiek behouden. Maar ik sta er wel voor open.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram