arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-elsemieke-boon-1

Het gezicht van: Elsemieke Boon

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Elsemieke Boon.

Elsemieke Boon is 28 jaar en werkzaam als storemanager bij de Douglas.

28 jaar is nog geen leeftijd om je druk te maken over mooi oud worden.

“Nou, dat is niet helemaal waar hoor. Vroeger als ik ’s morgens wakker werd, had ik nog geen droogtelijntjes onder mijn ogen. Nu wel. Ik merk ook dat mijn huid sneller droog wordt. Als ik een nacht ben wezen stappen, dan heeft mijn huid ook echt last van vochttekort. Ik vind het niet zo erg hoor, want gelukkig kan ik mijn droogtelijntjes nog wegsmeren.”

“Het blijft gewoon het beste om goed te slapen, gewoon elke nacht 8 uur. Dan ziet je huid er het mooiste uit. Natuurlijk kom het ook regelmatig voor dat ik dat niet haal, maar dan kan ik gelukkig nog op mijn beautygeheimen terugvallen.”

het-gezicht-van-elsemieke-douglas-3

“Als ik slecht geslapen heb drink ik eerst een liter water. Nou ja misschien niet zo veel, maar in ieder geval twee grote glazen. En daarna ga ik onder de douche en gebruik ik voor mijn huid een peeling. Ik ben echt fan van de Douglas Cleansing peeling met Argan Oil. Hij is biologisch en er zit gemberextract in. Hij doet je huid echt herleven en dan voel ik me dus ook weer als herboren.”

Huidverzorgingsrtiueel?

“Ik verzorg mijn huid ook echt goed. Ik reinig mijn huid ook altijd. Op dit moment gebruik ik een speciale Cleansing foam voor een extreem gevoelige huid. Mijn huid is nogal snel geïrriteerd. Als ik een bepaalde mascara gebruik, dan zwellen mijn ogen soms op. Dat heeft te maken met bepaalde metaaldeeltje en daar kan ik niet tegen. Dan krijg ik bijvoorbeeld ook last van eczeem.”

“Na het reinigen gebruik ik de Douglas tonic lotion en daarna het serum van Origins: Mega-bright. De lijn van Origins is eigenlijk bedoeld tegen pigmentvlekken, maar omdat deze producten ook zorgen voor een stralende huid, gebruik ik ze. Er zit vitamine C en E in en de geur is gewoon fantastisch.”

“Ik heb ongeveer elk merk geprobeerd en na lang zoeken ben ik uitgekomen bij Origins. Als ik kijk naar wat ik wil, mijn leeftijd en wat mijn huid nodig heeft, bevallen deze producten gewoon het beste. Het voelt echt als mijn crème, maar dat kan natuurlijk over een jaar weer helemaal anders zijn.”

het-gezicht-van-elsemieke-boon-5

“Ik vind dat als je huid straalt je er meteen goed uitziet. Een grauwe huid maakt je ook gelijk een stuk ouder. Ik vind glans gewoon het allermooiste wat je kan hebben in je gezicht. Wel belangrijk om het trouwens niet te verwarren met een vette huid. Je hebt glans en je hebt vet. Vet krijg je als je huid gedurende de dag te veel talg produceert. Producten met glans laten je huid stralen. Dat is echt wat anders.”

het-gezicht-van-elsemieke-douglas-2

“Ik heb ook nog ampullen van de apotheek en die bevatten alleen maar hyaluronzuur en daarmee krijg je dat volume-effect. Het is nog geen botox. Daar wil ik namelijk nog niet aan beginnen. Maar het is wel de eerste stap voor botox.”

“Ik moet toegeven dat ik ook wel opensta voor botox. Wel met mate, hoor. Natuurlijk heb je een goede crème nodig om je huid te verzorgen, maar botox laat je huid ook stralen. Kom ik weer op dat stralen…”

Heb je een beautyzonde?

“Na het uitgaan niet reinigen… Ik durf het bijna niet te zeggen, schaam me echt. Het is zo slecht, maar soms ga ik na het stappen zonder mijn gezicht te reinigen naar bed. Ik ga dan alleen even snel met een washand over mijn gezicht. Ik heb dan geen tijd… Laat ik het anders zeggen: ik heb er geen zin in.”

En wat is jouw beautytip?

“Goed scrubben, dat is mijn allergrootste beautytip. Je huid wordt er zo mooi van. Van de Cleansing peeling is er ook een bodylijn. Die bevat ook Arganolie. Arganolie is natuurlijk helemaal hot, maar het plakt niet, het is niet vet en het maakt je huid zo zacht. En het is heel goed tegen huidveroudering.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 8. Er zijn altijd verbeterpunten, maar ik ben wel blij.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram