arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-ellen-struylaart-1

Het gezicht van: Ellen Struylaart

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ellen Struylaart.

Ellen Struylaart is 49 jaar en werkzaam als medewerkster in een bakkerij.

49 jaar…

“Nog 3 maanden en dan word ik 50. Ik vind het niet erg, maar ik ga het ook niet groots vieren. Ik vind het gewoon niet leuk om zo in de belangstelling te staan, dat is niks voor mij. Ik ga bijvoorbeeld wel uit eten, maar geef geen echt feest. Ik zie het niet zitten om een zaaltje af te huren en mijn verjaardag te vieren met mensen die ik alleen zie op begrafenissen.” 

“Ik ben er helemaal niet mee bezig dat ik ouder word. Eigenlijk ook niet met mijn uiterlijk. Ik ben zoals ik ben: puur natuur en zou bijvoorbeeld nooit iets aan mezelf laten doen. Een rimpel hoort toch ook gewoon bij het ouder worden? Ik verzorg mijn gezicht, maak het elke dag schoon en als ik uit eten ga doe ik mascara op, maar daar blijft het bij.”

Yves-Rocher-Anti-age-Global

“Ik ben gewoon tevreden met wat ik heb en zou bijvoorbeeld ook nooit iets aan mijn lichaam laten verbouwen. Ik heb grote borsten en veel rugpijn, dus een borstverkleining zou misschien beter zijn, maar ik durf het niet aan. Het is draaglijk en vanwege mijn kinderen kies ik er bewust voor om niet onder het mes te gaan. Ik ben gewoon bang dat ik in de operatie blijf. Zolang het geen medische kwestie is, laat ik het zo.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik douche elke ochtend en dan drink ik een kop thee. Daarna breng ik mijn dagcrème aan. Ik gebruik de producten van Yves Rocher. Ze worden niet op dieren getest, en dat is één van de redenen waarom ik ze ben gaan gebruiken. Maar ik vind het ook gewoon lekker spul.”

“Verder gebruik ik eigenlijk niks. Geen make-up, geen zonnebrandcrème. Ik smeer trouwens wel elke ochtend mijn benen in met Zwitsal. Gewoon de babycrème. Ik draag altijd thermo-ondergoed en maillots en hierdoor zijn mijn benen altijd droog.”

het-gezicht-van-ellen-struylaart-2

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik heb geen zonde. Althans, niet meer. Ik drink niet en ben 7 jaar geleden gestopt met roken. En ik ga ook nooit meer onder de zonnebank. Vroeger lag ik daar dus elke dag onder en ik had zelfs een zonnebank op mijn kamer.”

“Ik was echt van het ‘bakken’. Ik was altijd op Zandvoort te vinden en lag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op het strand. En daarnaast dus ook nog onder de zonnebank. Gelukkig zie je het niet terug aan mijn huid. Daar heb ik wel mazzel mee gehad.”

beste-selftanner-winter-1

Wat is jouw beautytip?

“De zelfbruiner van Marc Inbane, dat is een spuitbus die ik één keer per jaar koop op de huishoudbeurs. Ik wil toch graag een kleur en denk dat een spray dan beter is dan de zonnebank. Je kunt hem gewoon thuis gebruiken, in de badkamer. Ik doe het één keer per week en het is wel belangrijk dat je je gezicht niet afdroogt, maar dept. Anders is de kleur er zo af.”

Wel cijfer geef je aan je huid?

“Ik heb geen goede huid. Ik gebruik medicijnen en dat zie je terug in mijn huid. Ik heb een hoge bloeddruk en op mijn wangen heb ik last van gesprongen adertjes. Ondanks dat ben ik tevreden hoor, ik geef mezelf een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram