arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
denise-claus-1

Het gezicht van: Denise Claus

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Denise Claus.

Denise is 25 jaar en werkzaam als franchisenemer van Soap Treatment Store op de Spuistraat in Amsterdam.

25 jaar, dan ben je bij de magische grens beland…

“Ja, het hoogtepunt van mijn huid is bereikt, maar ik mag echt nog niet klagen. Ik begin wel langzaam te merken dat mijn huid meer nodig heeft dan vroeger.”

“Ik ben schoonheidsspecialiste en huidverzorging is dan ook enorm belangrijk voor me. Mijn huid is ook echt mijn visitekaartje. Ik ben bijna een jaar geleden gestopt met de pil en sindsdien is mijn huid wel heel erg veranderd. Hij is ook een tijdlang onrustig geweest. Ik had last van onzuiverheden, terwijl ik daar zelfs in mijn puberteit nooit mee te maken heb gehad. Inmiddels is mijn huid wel weer wat rustiger, maar ik ben een periode nog bewuster met mijn huid bezig geweest dan ik al was.”

“Ik heb een tijd lang mijn huid intensief behandeld met Obagi, maar toen mijn huid wat rustiger werd, ben ik weer overgestapt op Dermalogica. De producten van ZO Skin Health werken fantastisch en maken je huid echt beter, maar het is ook best pittig en op een gegeven moment vond ik het wel weer fijn om een vollere crème te gebruiken en mijn huid te hydrateren. Ik ben ook nog jong, en mijn huid heeft zulke zware producten nog niet nodig. En daarnaast vind ik het ook leuk om nieuwe producten te gebruiken.”

het-gezicht-van-denise-claus-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik reinig mijn huid twee keer per dag. ’s Ochtends gebruik ik eerst de Dermalogica Special Cleansing Gel en daarna nog de Multi-Active Toner. Dat is een hydraterende, verfrissende spray die je voor je dagcrème aanbrengt. Daarna gebruik ik of de Active Moist of de Skin Smooting Cream. Die twee producten wissel ik af. Als laatste stap de Dr. Schrammek Blemish Balm. Die zit vol met antioxidanten en beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En het voordeel is dat hij gelijk onzuiverheden verdoezelt, zonder dat je je gezicht helemaal met make-up dichtsmeert. Ik gebruik ook nog wel wat make-up om de littekens in mijn gezicht die nog moeten herstellen te camoufleren.”

“Ik ben verslaafd aan producten voor mijn lippen. Oké, misschien is verslaafd een te groot woord, maar ik heb altijd wel een lippenbalsem in mijn tas en iets op mijn lippen. Ik wissel af tussen Dr. Paw Paw, Dermalogica en Elisabeth Arden. Ik vind het gewoon heel fijn als mijn lippen goed verzorgd zijn.”

het-gezicht-van-denise-claus-2

Wat is jouw beautytip?

“Om je huid te exfoliëren. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ik denk dat het ook echt goed is om je regelmatig te laten behandelen in een salon. Bij de schoonheidsspecialiste kun je meer doen met ingrediënten en werk je dieper in op de huid. Op die manier bereik je uiteindelijk zulke mooie resultaten.”

“Ik zweer bij de Green Peel, ook van Dr. Schrammek. Dat is een natuurlijke peeling, op basis van 54 verschillende kruiden die van binnenuit de problemen oplost en zo je huid vernieuwt.”

het-gezicht-van-denise-claus-4

Heb je een beautyzonde?

“Nee, eigenlijk niet… Ik mag alleen misschien iets meer water drinken. Ik zeg altijd tegen anderen hoe belangrijk het is om meer water te drinken, maar zelf vergeet ik het ook altijd. Dus dat kan misschien wel beter.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Nu op dit moment iets lager… Ik heb tot voor kort nooit problemen gehad, maar sinds ik gestopt ben met de pil, is mijn huid echt onrustig. Ik geef mijn huid nu een 7. Maar als je me deze vraag een jaar geleden had gesteld dan had ik mezelf nog wel een 8 of een 9 gegeven.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram