arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-danielle-nederstigt-5

Het gezicht van: Danielle Nederstigt

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Danielle Nederstigt.

Danielle is 41 jaar en werkzaam als officemanager bij The Body Clinic.

41 jaar. Merk je dat je ouder wordt?

“Ik vind het lastig om ouder worden… 41 jaar is ook echt oud. Ik vond vroeger dertig al een ding, maar nu ben ik zelfs boven de veertig. Ik ga gewoon tellen.”

“Ik merk ook aan mijn huid dat ik ouder word, die is echt slapper. Ik zie het vooral in mijn gezicht. Soms, als ik een foto wil maken met mijn telefoon en ik hou de camera dan net verkeerd op mezelf gericht van onderaf, dan schrik ik echt. Dan realiseer ik me pas echt: ‘dat ben ik…’ De kwaliteit van mijn huid gaat achteruit. Ik zie het ook aan de rest van mijn lichaam. Gelukkig als ik sport ziet het er wel oké uit.”

het-gezicht-van-danielle-nederstigt-1

“Vroeger ging ik ook regelmatig in de zon met een olie. Daar moet ik nu de prijs voor betalen. Dat realiseer je je niet als je jong bent. Ik weet nu pas echt goed wat de zon met je huid doet. Ik gebruik nu ook altijd een zonbescherming en in de zomer draag ik vaak hoedjes en zit ik onder de parasol. En ik ga sowieso nooit meer echt liggen bakken in de zon.”

“Ik heb botox, dat gebruik ik sinds een paar jaar. En ik heb mijn bovenlip opgevuld, heb van nature echt enorm dunne lippen. Ondanks dat het voor mij heel makkelijk is, vind ik bijvoorbeeld niet dat ik fillers nodig heb. Twee jaar geleden heb ik wel Restylane Skinboosters gebruikt. Dat deed echt iets voor mijn huid, maar eigenlijk is het voor mij nog niet relevant. Ik rook niet en heb eigenlijk ook geen slechte huid.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik gebruik de producten van Obagi. De cleanser, Daily Power Defense en daarna de nachtcrème. Die gebruik ik namelijk ook weleens overdag. In de winter gebruik ik ook de Radical Night Repair, die bevat 1% retinol, maar daar reageer ik best heftig op. Die kan ik ook niet dagelijks gebruiken, maximaal twee keer per week.”

het-gezicht-van-danielle-nederstigt-3

“De fijne lijntjes onder mijn ogen blijven wel een dingetje. Ik heb van nature donkere kringen, maar kan die niet camoufleren met een primer, want dan gaat het nog meer kraken. Ik ben nog steeds op zoek naar een goede oogcrème. Ik heb er nog geen kunnen vinden die goed is, en niet prikt.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Eigenlijk niks. Ik zorg goed voor mijn huid, gebruik altijd een zonnefactor. Ik eet gezond, veel biologisch en ik sport. Ik hou van de spierpijn en voel me energieker als ik gesport heb. Maar als ik eerlijk ben, doe ik het echt om strakker te worden.”

het-gezicht-van-danielle-nederstigt-2

En heb je een tip?

“Tja, die is vrij standaard: altijd je gezicht schoonmaken, hoe laat het ook is en hoe dronken je ook bent. Verder veel water drinken, op tijd naar bed, niet roken. Je ziet het namelijk echt als mensen roken, aan hun huid. Het is zo zonde. Als je weet dat het slecht voor je is, waarom doe je het dan? En vermijd de zonnebank. Dat doe ik ook echt niet meer. Ik gebruik voor mijn gezicht en decolleté zo’n spray van Marc Inbane. Daar krijg je echt een mooi kleurtje van.”

En ook botox. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het wel verslavend is. Natuurlijk, het is niet nodig en je kan makkelijk zonder botox, maar als ik kijk naar foto’s van mezelf kijk dan zie ik dat ik de laatste jaren niet veranderd ben. Ik ben niet ouder geworden. Mijn huid ziet er ook veel beter en gezonder uit.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik word altijd wel jonger geschat en ik vind dat ik best een goede huid heb. Ik geef mezelf wel een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram