arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-danielle-de-wildt-3

Het gezicht van: Daniëlle de Wildt

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hun dagelijkse huidverzorgingsritueel, favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Daniëlle de Wildt.

Daniëlle is 34 jaar (bijna 35!) en hoofd van Essentrics Europe.

Bijna 35 jaar, zit je lekker in je vel?

“Het klinkt misschien gek, maar ik voel me dus helemaal geen 35 jaar. Ik word juist steeds fitter. Ik heb natuurlijk wel meer levenswijsheid, voel me rijper en ben mentaal sterker, maar fysiek heb ik dus helemaal niet het gevoel dat ik aftakel. Ik voel me lichamelijk juist jonger dan 10 jaar geleden. Toen was ik altijd moe, had ik last van mijn schouders en vaak hoofdpijn. Ik heb me in die tijd echt zorgen gemaakt en vaak gedacht: ‘waar gaat dit naartoe?’ Maar dat voelt nu als een ander leven.”

“Op mijn 27ste ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Essentrics. Het is een workout die gebaseerd op de intensieve training van balletdanseressen. Mijn moeder nam me een week mee naar een Essentrics-retreat in Mexico. Het ziet erop het eerste gezicht allemaal heel vloeiend uit, maar al na de eerste les stond ik echt te trillen op mijn benen. Ik ben altijd al sportief geweest: hardlopen en zelfs een jaar lang professioneel roeien, maar dit is echt totaal iets anders. Ik begreep ook ineens waarom ik altijd zo veel last van mijn lijf had. Ik was gewoon volledig uit balans.”

danielle-de-wildt-1

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

“Ik probeer goed voor mijn huid te zorgen. Ik denk wel dat ik mijn gezicht teveel was, want ik douche vaak twee keer per dag. Na het douchen gebruik ik altijd nog een tonic, serum, gezichtscrème en een primer van This Works. Ik kan trouwens ook echt niet zonder mijn favoriete gekleurde dagcreme van Chantecaille. Die trekt de boel een beetje recht zonder dat je hem ook daadwerkelijk ziet zitten. En natuurlijk make-up. Ik ben echt gek op make-up.”

“Ik sport ook altijd gewoon met make-up op. Ik weet dat het is niet goed is voor je huid, maar het hoort gewoon bij mij. Ik kan niet zonder rouge en vind mezelf ook echt vaal als ik dat niet gebruik. Mijn gezicht heeft kleur nodig. Zonder rouge zie ik eruit alsof ik ziek ben, vandaar waarschijnlijk ook mijn verslaving.”

het-gezicht-van-danielle-de-wildt-1

Heb je een beautytip?

“Wil je mooie lippen, dan moet je ze poetsen. Eens in de zoveel tijd ga ik met een tandenborstel over mijn lippen. Daarmee verwijder je losse velletjes en worden ze weer helemaal zacht van.”

“O, en nog een tip: Egyptian Magic. Dat is een soort bijenwas. Heb ik van Liberty in Londen. Hij is heel vet, maar dat smeer ik dan ’s avonds op mijn gezicht en als ik dan ’s ochtends wakker wordt heb ik het gevoel dat mijn hele huid glanst.”

En tot slot: welk cijfer geef je jezelf?

“Omdat het winter is geef ik mezelf een 8+. In de zomer is het een 8,5, maar zodra het zonnetje weg is, wordt het allemaal wat moeilijker en heb ik sneller last van droge plekken. Ik ben nog steeds tevreden, maar in deze periode is het allemaal wat minder vanzelfsprekend.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram