arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
daisy-oppelaar-1

Het gezicht van: Daisy Oppelaar

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Daisy Oppelaar.

Daisy is 29 jaar oud en auteur van het boek I Love Health.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, natuurlijk. Ik ben bijna dertig en dan ga je het langzaam aan bepaalde dingen zien. Bij mijn kraaienpootjes kom ik er nog goed vanaf, maar ineens valt het op dat ik toch een rimpel in mijn voorhoofd heb, of dat andere lijntjes niet meer weggaan. Ik moet harder werken om het allemaal goed te houden.”

“Ik heb wel het idee dat als ik mezelf vergelijk met leeftijdsgenoten die minder sportief leven dat je dat wel aan hun huid kunt zien. Je ziet het gewoon als je gezond leeft. Hoop dat je dat ook aan mij kunt zien.”

“Ik ben lang en slank gebouwd, maar heb bijvoorbeeld geen sixpack. Maar er is alleen een verschil tussen subcutaan en visceraal vet. Ik heb bijvoorbeeld wel wat vet op mijn heupen en buik, maar dat is niet per se ongezond. Tijdens een vetmeting bleek dat mijn zogenoemde visceraal vet (het vet om je organen) minimaal is. Daar ben ik dan best trots op, want dat betekent dat ik heel gezond ben.”

het-gezicht-van-daisy-oppelaar

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Als ik ’s ochtends wakker word, ga ik gelijk douchen en dan reinig ik mijn gezicht met een foam van BABOR. Ik ben een enorme Clinique-fan en gebruik eigenlijk al jaren Clinique Super Defense, maar ben tijdelijk naar een goedkopere crème overgestapt: Nivea Q10 met SPF 30. Die is namelijk ook heel fijn en prijstechnisch een stuk aantrekkelijker.”

“Ik ben echt spastisch als het gaat om SPF. Alle huidverzorgingsmerken beweren dat hun crème dé oplossing tegen huidveroudering is, het is elke keer weer wat anders. Maar alle merken zijn het er wel over eens dat je je moet beschermen tegen de zon. Ik gebruik daarom altijd een factor, ook als de zon niet schijnt.”

“Ondanks dat ik me goed bescherm, heb ik de laatste tijd wel meer donkere vlekken gekregen. Vooral ook op mijn wangen. Daar ben ik dus echt allergisch voor. Daarom gebruik ik soms Clinique Dark spot Defense, die heeft een SPF 45. Niet elke dag, maar het voordeel van dit product is dat er ook een klein kleurtje in zit. Ik ben namelijk niet van de foundation en wil zo min mogelijk rommel op mijn gezicht.”

daisy-oppelaar-4

“Vroeger had ik last van acne. Niet enorm heftig, maar ik heb wel altijd last gehad van een vette huid. Diana 35+ pil, dat soort dingen. Ik heb alleen nog steeds het gevoel dat ik heel voorzichtig moet zijn met mijn huid, smeer er zo min mogelijk op. Ik wil het ‘open’ houden en heb het gevoel dat hoe minder crème ik gebruik, hoe beter het voor mijn huid is. 

Wat is jouw beautyzonde?

“Het is niet echt een zonde, maar omdat ik zo gezond leef voelt het soms als een zonde, maar ik gebruik bijvoorbeeld geen natuurlijke cosmetica. Ik gebruik heus weleens Weleda of Dr. Hauska. maar uiteindelijk ben ik toch gewoon blij met de producten die ik nu gebruik. Ik heb het gevoel dat deze producten goed bij me passen, mijn huid reageert er ook goed op.”

daisy-oppelaar-2

Wat is jouw beautytip?

“Mijn hart ligt bij gezonde voeding en als je van binnenuit goed voor jezelf zorgt, ben ik ervan overtuigd dat je dat terugziet aan je huid, je haar en aan je nagels. Je kunt nog de mooiste crème gebruiken, als je alleen maar zooi in je lijf stopt, veel alcohol drinkt, of rookt, dan zie je dat gewoon terug in je huid.”

“En dus SPF. In combinatie met voeding heel belangrijk. Ik heb in mijn boek ook een hoofdstuk gewijd aan wat de zon met je huid doet.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Omdat ik toch last heb van pigmentvlekken en omdat ik af en toe nog onzuiverheden heb, geef ik mijn huid een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram