arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-cynthia-abma-2

Het gezicht van: Cynthia Abma

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Cynthia Abma.

Cynthia is 45 jaar oud en is actrice, presentatrice, voice-over en producer.

Merk je dat je ouder wordt?

“Natuurlijk!  Het is misschien voor de hand liggend, maar je kan dus veel minder lang doorhalen. Ik ben een avondmens, dus dat is af en toe best lastig. Dan merk ik dat ik de volgende dag gewoon meer tijd nodig heb om te herstellen. Als ik dan ook nog eens op mijn zij in slaap gevallen ben, dan is het best jammer dat mijn kussen de volgende dag een paar uur in mijn gezicht staat.”

“In mijn tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden zag je het ook echt als ik om 08.00 uur ’s ochtends mijn eerste scène moest spelen. Mijn gezicht is op dat tijdstip gewoon nog niet helemaal wakker. Ik kan me niet herinneren dat ik daar op mijn 25ste ook last van had. In tegenstelling tot bij een film, is er bij een soap niet altijd tijd om alles tot in detail uit te lichten. Met als gevolg dat de productie soms ook gekscherend zei dat ze ons misschien niet zo vroeg moesten inplannen. Gelukkig konden we daar altijd wel om lachen met de oudere acteurs.”

het-gezicht-van-cynthia-abma-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik gebruik nooit zeep, maar reinig mijn gezicht altijd met een milk en lotion en gooi elke ochtend een plens koud water over mijn gezicht om te zorgen dat ik goed wakker word. Ik ben verslaafd aan Medik8 CE Tetra, dus dat gebruik ik trouw elke ochtend. De rest van mijn huidverzorging pas ik aan op het jaargetijde. In de winter is mijn huid bijvoorbeeld veel droger. Ik zeg altijd: “Je moet alles goed invetten.” Hannah Cell Recovery Cream vind ik dan heel lekker om te gebruiken.

Als ik werk heb ik vaak veel make-up op, dus vind ik het fijn om op de dagen dat ik vrij ben mijn huid te laten ademen. Daarom gebruik ik in het dagelijks leven ook eigenlijk nooit een basismake-up.”

het-gezicht-van-cynthia-abma-3

“Aan de zonnebank doe ik niet en spray-tan vind ik ook altijd een ding, maar je voelt je toch lekkerder met een kleurtje op je gezicht. Ik heb van La Mer een face-and body-tan en die gebruik ik één à twee keer per week. Het is een fijne, dunne crème en hij ruikt zo lekker. En hij is niet oranje, maar geeft een mooie kleur. Hetzelfde geldt trouwens voor de foundation. Die mengt mooi met je huid en er zit gelijk SPF in. Ik heb daarnaast ook een stick van la Roche Posay en die gebruik ik altijd als de zon schijnt. Die smeer ik dan op mijn neus, bovenlip en wangen. Dat is echt een sunblocker.”

Wat is jouw beautytip?

“Naast alle geijkte tips zoals niet roken, veel water drinken en vroeg naar bed, ben ik dus stiekem helemaal verslaafd aan hoelahoepen. Ik vind dat echt de beste workout die er is. Ik gebruik een speciale fitness hoelahoep van 1,8 kilo. Ik dacht in eerste instantie dat dit gewicht veel te zwaar was, maar inmiddels ben ik eraan gewend en doe ik het elke dag trouw 10 minuten.”

“Ik haat gewone buikspieroefeningen, maar dit is dus gewoon leuk. Je wordt er echt vrolijk van. Je schuine buikspieren worden er knetterhard van en ik merk dat mijn buik er platter van wordt en ik hem dus niet meer de hele dag hoef in te houden. Mijn hoelahoep gaat zelfs mee op vakantie, zo erg ben ik.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik heb wel een gevoelige huid, maar ik mag echt niet klagen en ben, op de rimpeltjes rond mijn ogen na, best blij met mijn huid. Ik geef mezelf wel een 9.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram