arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-colinda-lentze-1

Het gezicht van: Colinda Lentze

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Colinda Lentze.

Colinda Lentze is 46 jaar en werkzaam als directeur bij Floatcenter Amsterdam.

Merk je dat je ouder wordt?

“Op papier wel, maar ik voel me dus totaal nog geen 46 jaar. Ik voel me niet anders dan toen ik nog dertig was. Alsof ik niet ouder ben geworden, wel wijzer.  Ik zie natuurlijk wel in de spiegel dat ik ouder word, maar ik beschouw dat niet als iets ergs. Ik vind het alleen maar positief. Ik zeg weleens gekscherend: ik word niet ouder, ik stijg in waarde. Ik voel me juist verrijkt met al mijn kennis. Ik snap niet dat mensen negatief praten over het feit dat ze ouder worden. Ik vind dat juist mooi.”

“Ik heb wel geluk met mijn huid. Ik heb een mooie, stevige huid zonder dat ik er eigenlijk iets voor hoef te doen. Ik heb natuurlijk wel een dagelijks huidverzorgingsritueel, waarbij ik voornamelijk milde producten gebruik. Ik ben van huis uit schoonheidsspecialiste en ben wel van mening dat je je huid moet verzorgen. Anders kan het wel heel snel achteruit gaan, en dat geldt ook voor mij, met mijn stevige huid.” 

het-gezicht-van-colinda-lentze-5

“Ik vind het heel belangrijk dat je je huid goed kent. Dat je weet wie je bent, wat je bent en dat je daarnaast rekening houdt met de seizoenen, of de periode van de maand, zodat je daarop kunt inspelen. Je huidtype verandert namelijk niet, maar de conditie van je huid wel. Dat betekent dat als je een nacht hebt doorgefeest, of je bent net terug van vakantie en je huidconditie is niet optimaal, dat je ervoor zorgt dat je die weer in balans krijgt.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik gebruik op dit moment de producten van Cenzaa. Dat is een Nederlands merk en ik ben er echt heel tevreden mee. Ik heb in mijn leven al best veel merken gebruikt en ben altijd op zoek naar een merk dat mijn huid niet al te lui maakt. Dat het je huid stimuleert om ook iets zelf te doen.”

“Mijn ritueel begint ’s avonds en dan haal ik al het vuil van mijn gezicht met een lotion zonder alcohol. Ik reinig mijn huid nooit met alleen water, maar gebruik daarna altijd een lotion om de pH-waarde van mijn huid weer te herstellen. In water zit kalk en dat blijft op je gezicht liggen en verstopt op die manier je poriën. Met behulp van de lotion verwijder je dat kalklaagje en zorg je er ook voor dat je huid openstaat, zodat de rest van de producten ook beter wordt opgenomen. Daarna gebruik ik standaard een vochtserum en ook nog nachtverzorging.”

het-gezicht-van-colinda-lentze-2

“’s Ochtends gebruik ik een milde cleanser om de afvalstoffen van de nacht mee te verwijderen. Ik heb ook nog een scrub met een zachte korrel, speciaal voor dagelijks gebruik. En dan natuurlijk ook nog zonnebrandcrème. Niet alleen tijdens de vakantie. Ook ik met mijn donkere huid, moet me altijd goed beschermen. Het is echt onzin dat je niet bruin wordt met een factor. Het gaat misschien iets langzamer, maar je wordt er zelfs mooier bruin van.”

het-gezicht-van-colinda-lentze-3

Wat is jouw beautytip?

“’s Ochtends en ’s avonds je gezicht wassen, veel water drinken en floaten. Eén uur flosten kun je vergelijken met 5 uur slaap. Vooral in combinatie met een massage, is floaten één van de diepste vormen van ontspanning die er mogelijk is.

En het zoute water is ook enorm goed voor je huid. Je kunt uren in een floatbad liggen, zonder dat je handen verrimpelen. Van het Epson zout, ook wel bekend als magnesiumsulfaat, wordt je huid echt heel schoon. Dus los van de ontspanning zorg je er met floaten ook voor dat je hele lichaam gereinigd wordt.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mijn huid een 10. Ik hou van mezelf en ben ook trots op mijn huid!”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram