arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
cerise-de-graaf-3

Het gezicht van: Cerise de Graaf

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Cerise de Graaf.

Cerise is 24 jaar en werkzaam als masseuse bij het Floatcenter Amsterdam.

24 jaar. Dat is nog geen leeftijd om je bezig te houden met anti-aging?

“Nee, in principe niet, maar ik heb wel altijd van mijn moeder meegekregen dat je niet jong genoeg kunt beginnen met anti-agingproducten, omdat je dan het proces minder snel laat gaan. Al sinds ik heel jong was, kocht ze allerlei verschillende producten voor me om uit te proberen. Ik denk dat ik door mijn opvoeding ook meer met huidverzorging bezig ben. Het zit in me.”

“Mijn moeder is Surinaams en ik heb dezelfde huid als moeder. Het voordeel is dat ik niet veel nodig heb en dat ik eigenlijk helemaal niet zo veel producten hoef te gebruiken.”

“Ik probeer mijn huid ook echt goed te verzorgen. Vooral als je veel make-up gebruikt dan is goede huidverzorging heel belangrijk. Ik merk aan mijn huid dat als ik veel foundation gebruik, dat mijn huid dan sneller droog is. Al helemaal als ik moe ben en ik duik gewoon zo met make-up en al het bed in, dan voel ik dat de volgende ochtend echt aan mijn huid.”

cerise-de-graaf

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Ochtends douche ik altijd en reinig ik mijn gezicht met de Soft Cleansing foam van Zarqa en daarna gebruik ik ook nog een tonic. Mijn foundation meng ik standaard met de dagcrème.”

“Alle producten van Zarqa zijn parfumvrij, maar het is niet zo dat dat een weloverwogen keuze is. Dat is toevallig zo, want ik vind het zelfs wel lekker als een crème een geurtje heeft. Ik hou wel van natuurlijke producten, waar niet te veel rommel in zit.”

“En ik gebruik wel een anti-aging dagcrème, maar ook dat is niet helemaal bewust gegaan. Ik gebruikte al de face wash van Zarqa en wilde ook graag de dagcrème van dat merk proberen. Maar de andere dagcrème in het assortiment is er eentje voor een extreem droge huid en die was niet helemaal geschikt. Veel te rijk. Maar volgens mij kan het geen kwaad om zo jong al met anti-agingproducten te beginnen, dus vandaar mijn keuze.”

cerise-de-graaf-2

Wat is jouw beautytip?

“Epson zout, maar dat is meer een tip om je lichaam vanbinnen te reinigen. Uiteindelijk zie je dat natuurlijk ook terug aan je huid. Ik gebruik dit zeezout eens per drie maanden als darmreiniging. Zeven dagen achter elkaar neem je op een nuchtere maag één eetlepel zout met water. Dit doe je het liefst zeven dagen achter elkaar en op deze manier worden je darmen volledig gereinigd.”

“Je bent na zo’n kuur weer helemaal schoon vanbinnen en dat geeft je meer energie, je kijkt helderder uit je ogen en het zorgt voor een mooie huid. Ik denk dat het goed is om dit eens in de zoveel tijd te doen. Niet te vaak, maximaal vier keer per jaar. En je kan het zout ook nog gebruiken als scrub. Gewoon een beetje zout met olie op een washandje.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Toch wel dat ik regelmatig met make-up naar bed toe ga. Ik merk wel dat dat dus echt killing voor mijn huid is. Als ik foundation draag, dan reinig ik mijn huid meestal wel, maar het gebeurt best vaak dat ik met mijn oogmake-up, eyeliner en mascara ga slapen. En dan merk ik dat bijvoorbeeld dat mijn wimpers afbreken. Het is echt zo slecht.” 

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Over het algemeen geef ik mijn huid wel een 8. Ik heb best een makkelijke en gladde huid, maar als ik veel make-up gebruik en ik verzorg mijn huid niet zo goed, dan neigt mijn huid meer richting een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram