arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-brigitte-mans-3

Het gezicht van: Brigitte Mans

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hun dagelijkse huidverzorgingsritueel, favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Brigitte Mans.

Brigitte Mans is 46 jaar, moeder van 2 kinderen en interieurstyliste.

46 jaar… Nog 4 jaar en dan…

“Ja, bijna 50 jaar… Ik merk het ook dat ik ouder word. Toen ik jong was, deed ik alleen een beetje mascara en lipgloss op en liep ik zo de deur uit. Nu duurt het allemaal wat langer voordat ik toonbaar ben. Als ik ’s ochtends wakker word heb ik langer last van dikkere ogen en het duurt gewoon wel even voor alles weer in de plooi zit. Je snapt: ik plan mijn afspraken tegenwoordig niet voor 14.00 uur.”

“Vroeger ging ik echt nooit zonder make-up naar buiten. Nu interesseert me dat echt niet meer. ’s Ochtends doe ik eerst mijn kinderen, dan laat ik de honden uit en daarna maak ik me pas op.”

het-gezicht-van-brigitte-mans-1

Hoe ziet jouw dagelijkse huidverzorgingsritueel eruit?

“Ik verzorg mijn huid goed en probeer ook eens in de zoveel tijd naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Daarnaast gebruik ik ook maskers en scrub ik mijn huid regelmatig. Toch ben ik niet het figuur om er uren aan kwijt te zijn.”

“Ik gebruikte vroeger altijd de producten van La Mer, maar sinds mijn man ook mijn producten gebruikt, ben ik daarvan afgestapt. Ik geloof niet in verschillende producten voor mannen of vrouwen. Hij gebruikt dezelfde maskers, dezelfde oogcrème en we gebruiken ook hetzelfde product om te scrubben. We zitten altijd in elkaars potjes. 

“Vroeger had hij wel zijn eigen spullen, maar moest ik altijd controleren of zijn crème op was. Dit is veel makkelijker. En nog een voordeel: voor Vaderdag heb ik een fruitzuurmasker voor hem gekocht en dat gebruik ik ook stiekem. “

het-gezicht-van-brigitte-mans-2

Wat is jouw beautytip?

“Vermijd de zon. Ik zit eigenlijk nooit in de zon. Dan word ik één grote sproet, dat vind ik zo lelijk. Toch doe ik er niks aan. Mijn moeder had ze ook en zij probeerde allerlei dingen uit om ervoor te zorgen dat haar sproeten minder werden. Yoghurt, dat soort dingen. Ikzelf zie ze bijna niet meer, ze horen gewoon bij mij. Ik word er ook niet ongelukkig van, maar als ik mocht kiezen, dan had ik ze liever niet. In de zomer zijn ze ook erger dan in de winter. Vooral rond mijn mond wordt het één grote, bruine vlek.”

IMG_8670

“Ik sta wel open voor botox, maar ben bang dat als je eenmaal begint, dat je dan bezig blijft… Maar ik moet toegeven, ik ben er wel nieuwsgierig naar. Het gaat allemaal wat meer hangen en ik krijg ook steeds vaker te horen dat ik chagrijnig kijk. Je moet bijna op je kop gaan staan, om ervoor te zorgen dat alles weer op z’n plek zit.”

Welk huidcijfer geef je aan jezelf?

“Toch vind ik het helemaal niet zo erg om ouder te worden en geef mezelf wel een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram