arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-bodo-breg-3

Het gezicht van Bodo Breg

Ook op Furrow for Men voortaan de populaire rubriek: Het gezicht van. Maar nu vertellen mannen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Bodo Breg.

Bodo Breg is 39 jaar en is Stijlmeester.

Merk je dat je ouder wordt?

“Jazeker, maar ik merk het vooral lichamelijk. Een druk social leven en een volle agenda zijn steeds lastiger te combineren. Vroeger kon ik zonder problemen vier avonden uit eten met veel wijn en dan was er helemaal niks aan de hand. Nu moet ik veel meer doen en zelfs hulpmiddelen gebruiken om fit te blijven. Zo slik ik dagelijks magnesiumtabletten, visolie, vitamine D en hyaluronzuurtabletten. Ik doe het nu ongeveer twee jaar en ik merk echt verschil, ook qua huid.”

“Ik ben echt doodsbang voor naalden, dus botox zit er voor mij niet in. En daarnaast vind ik het ook mooi om op een natuurlijke manier ouder te worden. Vrouwen komen nog wel weg met plastische chirurgie, maar voor mannen vind ik het echt een no go. Ik ben wel van mening dat je zuinig op je huid moet zijn. Dus: goed verzorgen én onderhouden.”

het-gezicht-van-bodo-breg-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“De douche is heilig voor mij, ik doe écht alles onder de douche. Ik scrub eerst mijn gezicht met Dermalogica en daarna gebruik ik voor mijn lichaam een scrub van Dr. Van der Hoog.”

“Ik gebruik dagelijks twee serums: emerginC post-shave reinforcer en ook nog een serum met retinol. Als finishing touch nog Nivea Soft, echt een klassieker, maar hij werkt gewoon goed. Ik hoef ook niet per se een dure crème, als een goedkopere versie ook volstaat. Het lijkt een heel uitgebreid ritueel, maar ik hou van tempo dus het duurt nooit langer dan 10 minuten.”

“Als ik mezelf echt wil verwennen en ik er ook de tijd voor heb, dan gebruik ik de eye pads van La Prairie of die van Estee Lauder. Ik zie zo’n moment dan ook echt als quality time voor mezelf. Ik moet toegeven dat ik het niet vaak doe, alleen als ik een event heb of over de rode loper moet.”

het-gezicht-van-bodo-breg-4 

“Ik heb dik haar en word ook een beetje grijs, maar daar zit ik gelukkig (nog) niet mee. Mijn vader is al sinds jonge leeftijd grijs en bij mij begint het nu ook zo langzamerhand te komen. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik het juist wel mooi vind. Verven is geen optie, want ik vind mannen met geverfd haar het ergste wat er is. Ik blijf het lelijk vinden, zo’n rand langs je voorhoofd.”

“Ik heb ooit de tip van een oude Italiaanse vrouw gekregen om één keer per week een masker voor je haar te maken van avocado, ei en olijfolie. Ze zweert erbij en doet het al sinds ze 18 jaar is. Ze is ervan overtuigd dat ze aan dit masker haar volle bos te danken heeft. Je gooit alle ingrediënten in de blender, totdat er een gladde massa ontstaat. Dit doe je in je haar, laat je minimaal een halfuur intrekken en dan was je het weer uit. Hoe moeilijk is het?! En het is geweldig voor je haar.”

Wat is jouw beautytip?

“Ik heb echt standaard een zak doperwten in mijn vriezer liggen. Niet om op te eten, maar echt als oppepper voor mijn gezicht. Het is echt ideaal, je huid ziet eruit alsof je net terug bent van vakantie. Gezonde blosjes, een stralende teint en minder wallen. En je hoeft er niets voor te doen, behalve 15 minuten met een zak doperwten op je gezicht gaan liggen.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik mag zeker niet klagen, een 7,5.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram