arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-beertje-van-beers-1

Het gezicht van: Beertje van Beers

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Beertje van Beers.

Beertje is 43 jaar en werkzaam als schrijfster en presentatrice.

43 jaar. Heeft dat getal een betekenis voor je?

“Ja, ik vind het voornamelijk heel leuk om te zeggen dat ik 43 jaar ben. Ik ben ook dankbaar dat ik het tot nu toe heb gered. Voor mijn gevoel ben ik nu ook echt op de helft. Ze zeggen toch ook niet voor niets: op middelbare leeftijd.”

“Ik voel me ook 43 jaar. Ik zie wel dat het verouderingsproces volop aan de gang is; aan de elasticiteit van mijn huid als ik in mijn armen knijp, maar mijn smaak verandert bijvoorbeeld ook. Sommige dingen zijn in mijn ogen ook weggelegd voor de jongere generatie. Kijk bijvoorbeeld naar social media. Ik ben verslaafd aan Facebook en Instagram, maar aan Snapchat kan ik maar niet wennen.”

Natuurlijk mooi oud worden

“Ik vind het niet erg om ouder te worden, ik vind het juist wel een mooi proces. Voor mij hoort hier ook volledige acceptatie van mijn leeftijd bij. Ik zal ook nooit liegen over hoe oud ik ben, maar ben er juist trots op. Ik omarm mijn leeftijd, wil erin wonen, hem beleven en bezitten. Ik kijk dan ook met trots en dankbaarheid terug op de jaren die achter me liggen en ben nieuwsgierig naar wat het leven nog voor me in petto heeft.”

het-gezicht-van-beertje-van-beers-2

“Ik doe niet aan regels, eigenlijk met niks niet. Ik volg ook geen bepaald dieet en eet tegen alle trends in gewoon koolhydraten, taartjes en witbrood. Het leven moet wel flair hebben.”

“Daarentegen probeer ik wel elke dag iets nieuws te doen, of iets te overwinnen waar ik bang voor ben. Vaak gaan die twee zaken hand in hand. Het kan iets heel kleins zijn door een andere route naar school te nemen of een nieuw recept uit te proberen, maar ik geef me bijvoorbeeld ook op voor een karatekamp, terwijl ik nog maar net 3 lessen gevolgd heb. Als ik het eng vind, dan doe ik het juist.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Dat is uitgebreid en bestaat uit veel laagjes. Ik gebruik alle producten van NYBF, die werken als een tierelier. Ik reinig mijn gezicht met de purifying cleanser, daarna gebruik ik het hyaluronic water, dan de eye & face treatment en als laatste stap the pearl cream. Dat is echt mijn lievelinsgproduct. Die zorgt ervoor dat mijn huid helemaal gaat glimmen.”

“Sinds gisteren heb ik ook het 3D-filler mask aan mijn huidverzorgingsritueel toegevoegd. Die ‘plumpt’ mijn huid en vult alles in één keer op. Ik ben dus helemaal enthousiast. En deze is ook bizar: REN Instant Brightening. REN is sowieso een fantastisch merk en deze crème trekt alles strak. Ik hou er dus van om nieuwe producten te proberen. Ik wil geen botox of fillers, dus dan is het leuk om dit soort crèmes te gebruiken.”

het-gezicht-van-beertje-van-beers

Heb je een beautyzonde?

“Ik vind dus dat ik te weinig naar de schoonheidsspecialiste ga voor een behandeling. Niks dramatisch, maar gewoon eens in de zes weken mijn huid grondig laten reinigen en een lichte peeling. Ik vind dat je dat eigenlijk elke zes weken zou moeten doen, maar ik doe dat dus niet. Hooguit één of twee keer per jaar.”

“Het voelt misschien niet als een echte beautyzonde, maar dat is het uiteindelijk wel. Vergelijk het maar eens met het voornemen om vaker te sporten of gezonder te gaan leven.” 

O, en misschien ook wel een zonde: ik verf mijn haar niet echt, maar spuit er wel spray blond in. Niet regelmatig hoor, ongeveer drie keer per jaar. Ik ben niet het type om mijn haar te laten verven bij de kapper, maar dit voelt anders. In dezelfde categorie als het smeren van een crème en het dragen van hakken. Ik zie het als een vorm van versiering, in plaats van iets kunstmatig aan mijn uiterlijk veranderen.”

het-gezicht-van-beertje-van-beers-4

Wat is jouw beautytip?

“Ik vind zelf dus dat ik een hele goede tip heb: ‘Als je in de spiegel kijkt en je zit even niet lekker in je vel, probeer dan naar jezelf te kijken zoals je dat zou doen over tien jaar. Kijk maar eens terug naar oude foto’s (en het liefst een foto waarvan je weet dat je dat op dat moment geen mooie foto vond), daarvan denk je nu: waar deed ik moeilijk over. Ik was zo mooi. We zitten soms zo vast in zelfkritiek.”

“Wees dankbaar. Op die plek waar je nu één rimpel hebt zitten, zitten er over tien jaar waarschijnlijk drie. Probeer te leven in het nu en stil te staan bij wat je hebt. Het is zo zonde als je niet kunt genieten van jezelf. Het leven gaat zo snel: ‘smile while you still have teeth.'”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 7,5. Het kan allemaal net iets schoner, net iets verzorgder. Als ik bijvoorbeeld regelmatig naar een beautyspecialist zou gaan, dan denk ik dat ik mezelf wel een 8 zou geven. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld, gewoon even mijn huid grondig reinigen en een boost geven. In het kader van elke dag iets nieuws doen: ik ga gelijk een behandeling plannen.”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram