arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-barbara-den-bak-1

Het gezicht van: Barbara den Bak

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Barbara den Bak.

Barbara den Bak 35 jaar en is werkzaam als health-ondernemer.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, eigenlijk al vanaf mijn dertigste. Ik merk dat het moeilijker is om mijn lijf strak getraind te houden en ook het herstel duurt langer. En ik krijg ook echt rimpels. Het stoort me niet heel erg en het is ook niet zo dat ik superstrak wil blijven, maar mijn fronsrimpel vind ik wel irritant en daar wil ik ook echt wat aan laten doen. Ik overweeg ook echt botox.

barbara-den-bak-1

“Ik sport ongeveer vier keer per week, soms zelfs vijf. Maar er zijn ook weken dat ik het druk heb en minder train. Ik heb inmiddels wel echt een modus gevonden qua eten en trainen en dat is niet echt veranderd nu ik ouder word. Ik doe eigenlijk altijd wel een beetje dezelfde dingen. Ik merk wel dat als ik iets strakker wil worden, bijvoorbeeld voor een vakantie, dat ik wel harder aan de bak moet dan een paar jaar geleden.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s ochtends reinig ik mijn gezicht altijd met water en een face wash en daarna gebruik ik de Super Multi-Corrective Cream van Kiehl’s en meestal ook nog een serum eronder. ’s avonds make-up eraf hale met van die reinigingsdoekjes -updoekjes van Nivea en dan midnight recovery concentrate. En dan soms nog de Intensive Treatment als ik niet zo lekker in mijn vel zit.”

“Ik gebruik eigenlijk alles van Kiehl’s. Het is toevallig en ik ben niet heel erg gehecht aan één merk, maar dit zijn gewoon allemaal lekkere producten. Ik heb ook nog een hele grote pot bodylotion van Kiehl’s; crème de corps, en die vind ik ook zo top. Door het trainen douche ik veel en dan merk ik wel dat je huid sneller droog wordt. En natuurlijk ook veel buiten sporten draagt daar natuurlijk ook aan bij.”

“O, en ik ben dus ook echt van de old school uierzalf. Dat kan je echt overal voor gebruiken. Als je last hebt droge plekjes op je ellebogen, of ook voor je voeten. Daar heb je ook last van als je veel sport. Ik draag dus bijna nooit sokken tijdens het trainen en dat is echt slecht voor je voeten.”

barbara-den-bak-2

Wat is jouw beautytip?

“Toch wel kokosolie huid. Ook tijdens mijn zwangerschap vond ik het zo handig. Ik gebruikte eerst altijd mijn bodylotion van Kiehl’s om striae te voorkomen, maar een grote pot van crème de corps kost gewoon 75 euro. Tijdens mijn zwangerschap smeerde ik mezelf soms wel drie keer per dag in, en dan kost Kiehl’s gewoon een fortuin.”

het-gezicht-van-barbara-den-bak-2

“Maar ook nu ik bevallen ben, gebruik ik het nog steeds. Ik heb gewoon een hele grote pot kokosolie in mijn badkamer staan. Ik maak het vloeibaar met mijn handen en smeer dan alles in.”

Welk cijfer geef je je huid?

“Niet zo hoog, ik denk een 6. Aan de andere kant, het valt ook wel mee. Het is niet zo dat ik veel last heb van pukkeltjes, maar het is meer qua rimpels en de moedervlekjes door ontstaan zijn tijdens de zwangerschap.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram