arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
anneke-van-gulik-3

Het gezicht van: Anneke van Gulik

In ‘Het gezicht van’ vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hun dagelijkse huidverzorgingsritueel, favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anneke van Gulik.

Anneke is 54 jaar en boekhouder bij een bedrijf in exclusieve tweedehands designmeubelen.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ik merk het wel, maar vind het niet zo erg. Natuurlijk wordt je huid slapper, maar ik ben letterlijk met rimpels geboren. Het is genetisch bepaald en de horizontale rimpels in mijn voorhoofd zijn echt een familiekwaal. Mijn drie broers hebben het ook. Ik ben er inmiddels aan gewend en zie ze soms niet eens meer. En we maken ook veel plezier in het leven en daar worden ze niet minder van. Ik stoor me ook echt niet aan de lachrimpels en kraaienpootjes. Het hoort er gewoon bij.”

“Ik vind het proces van ouder worden juist leuk, maar door de overgang is mijn huid een stuk dunner en ook slapper geworden. Hormonen zorgen ervoor dat het allemaal verandert. Je lippen worden minder vol en ik slaap echt een stuk onrustiger. O, en je wordt ook wel dikker. Dat vind ik wel jammer. Ik denk dat ik inmiddels het ergste heb gehad.”

Wat is jouw huidverzorginsgritueel?

“Ik heb niet echt een ritueel. Ik gebruik wel elke ochtend een dagcrème, maar dat is meer, omdat mijn huid anders trekt als ik het niet doe. Stiekem is de Moisturizing Cream van La Mer een crème waar ik heel blij van word. Ik moet het alleen wel krijgen, als verjaardagscadeau of zoiets. Ik zou dat nooit aan mezelf uitgeven, daar vind ik het toch te duur voor.”

Als alternatief gebruik ik Vichy Neovadiol. Dat is een goede vervanger en echt geen slechte crème, maar hij haalt het niet bij La Mer.”

anneke-van-gulik-1

“Ik vind mezelf altijd best bleek, dus ik gebruik ook dagelijks Lancaster Infinite Bronze Face Bronzer. Niemand ziet dat ik het gebruik en hij heeft ook gelijk factor 15 en dan is het spierwitte ervan af.”

Wat is jouw beauytip?

“Die heb ik dus niet. Ik doe ook eigenlijk weinig met de tips van anderen. Ik laat ze vaak liggen. Het enige waar ik me aan hou, is het drinken van veel water of thee. Dat vind ik wel belangrijk.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Dat is natuurlijk altijd moeilijk. Ik ben wel gelukkig en het zit toch wel tussen de 7 en 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram